Home ReviewsAlbum Reviews SENTRE – Sentre ep (Eigen Beheer)

SENTRE – Sentre ep (Eigen Beheer)

by Luminous Dash

Wanneer een band in de bio laat weten “op zoek te zijn naar een nieuw genre metal”, dan staan wij daar toch eerder sceptisch tegenover. Zeker als je weet dat de vier nummers van deze mini al dateren uit 2018. Niet dat het onmogelijk is, je weet maar nooit.

Om de sceptische vooroordelen te counteren, plaatsten we de muziek van Sentre in een playlist met allerhande plaatjes en nummers van nog te beluisteren bands. Het moet gezegd, ze doorstonden deze ‘test’ met verve. Geen enkel van hun nummers werd geskipt, maar zorgden eerder voor een aangename verrassing. Nieuw is het niet, maar gevarieerd zeker en vast.

We horen invloeden uit de Machine Heads en Nevermore’s van deze wereld, maar evengoed hardcore breakdowns, hardere Evergrey-stukken en ook nu-metal riffs passeren ons oor. Luister gerust naar Herd of Odium, nummers waarin de band al deze elementen tot een knallend geheel vermengt. En ja, we hadden evengoed Enraged Despair of The Stray kunnen quoten. Zowel qua zang als op instrumentaal niveau bestaat Sentre uit muzikanten die de kneepjes van het vak kennen. Hopelijk is deze mini de voorbode voor meer.

Facebook

Kurt Van Camp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More