Home Belgisch CROOKED STEPS – Bottomline

CROOKED STEPS – Bottomline

by Ann Cnockaert

In een tijd waarin muziek vaak fungeert als een krachtig medium voor sociale verandering, heeft de Gentse band Crooked Steps zich ontpopt tot een luide stem voor degenen die vaak worden vergeten in onze samenleving. In hun nieuwste single, Bottomline werpen ze een kritische blik op de tekortkomingen binnen de jeugdzorg en het onderwijs.

Het verhaal van Crooked Steps begon in 2020 met een opvallende overwinning in De Nieuwe Lichting, en sindsdien hebben ze een opmerkelijke opmars gemaakt in de Belgische muziekscene. Hun debuutalbum Sambuca Dreams werd vorig jaar met open armen ontvangen door radiostations en festivalgangers, en nu zijn ze terug met een explosieve nieuwe single die een ferme boodschap overbrengt.

Bottomline is een protestlied dat de gebreken in de jeugdzorg en het onderwijs aan de kaak stelt. Met een rauwe, hardere sound dan hun eerdere werk, weerspiegelt de muziek perfect de urgentie van het onderwerp. Het nummer is een oproep tot actie, een krachtig statement dat de luisteraar dwingt na te denken over de manier waarop onze samenleving jongeren in moeilijke situaties behandelt.

Opvallend is dat de bandleden zelf ook werkzaam zijn in de sectoren waarover ze zingen, wat hun betrokkenheid bij het onderwerp nog meer benadrukt. Lou Lippens, de zanger van de band, deelt zijn diepe frustratie over de manier waarop jongeren vaak vastlopen in inflexibele systemen en hoe leerkrachten en hulpverleners vaak met de vinger worden gewezen, ondanks hun inspanningen om alles draaiende te houden.

Met de hulp van producer Sebastian Omerson in de Number Nine Studio in Gent, heeft Crooked Steps een nummer gemaakt dat niet alleen muzikaal meeslepend is, maar tevens een essentiële boodschap overbrengt. Bottomline dendert voort van couplet naar refrein, met een krachtige, opzwepende brug die de luisteraar meesleept naar een indrukwekkende climax aan het einde.

Met hun scherpe teksten en energieke sound laten Crooked Steps horen dat muziek meer kan zijn dan alleen entertainment; het kan dienen als een instrument dat aanzet tot reflectie en bewustwording.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More