Home Belgisch HET MUZIKALE CORONA-DOSSIER : TONY LEMARINEL (THE HUMAN)

HET MUZIKALE CORONA-DOSSIER : TONY LEMARINEL (THE HUMAN)

by Bart Verlent

Ook voor de boekingskantoren is dit coronavirus allesbehalve een cadeau. Niemand weet wanneer we terug naar optredens kunnen dus ook daar valt alles stil. Wij hadden een gesprek met Tony Lemarinel van bookingskantoor The Human (Roza Parks, Slow Pilot, Muziekvereniging De Clingse Bossen, Eli Goffa..)

(c) The Human

Hoe probeer je mensen te bereiken in deze moeilijke tijden om toch genoeg platen te verkopen?
Analoog verkopen we momenteel niets, nu mensen zeeën tijd hebben kunnen we hen artiesten digitaal laten ontdekken, in de hoop hun zieltje te winnen zodat ze na deze crisis toch dat concert bezoeken en alsnog die plaat kopen. Communiceren doen we wel met gepaste sereniteit, we hebben ook geen zin om de situatie uit te melken. Wat de digitale verkoop betreft, ik heb de cijfers van de streaming-platformen nog niet binnen, ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de impact hierop is.

Vind je dat er financiële steun zou moeten zijn voor de muziekindustrie van de overheid?
Uiteraard, niet meer, maar ook niet minder dan andere sectoren. De festivals waarvan het tot op heden onzeker is ofdat ze zullen plaatsvinden zullen het zwaar te verduren krijgen. Het Brussels Jazz Weekend, waarvan ik co-organisator ben, vindt plaats op 29, 30 en 31 mei. Indien de huidige maatregelen de pandemie niet kunnen overwinnen en d