Home Interview De Festivalzomers van Philippe Gunst (Fragment, The Rescue, ex-Curtis)

De Festivalzomers van Philippe Gunst (Fragment, The Rescue, ex-Curtis)

by Nel Mertens

Hij houdt van rock, electro, new wave en alles wat buiten die lijnen kleurt ook. Met zijn eigen bands heeft hij al heel wat podia bestegen, maar even vaak vinden we Philippe Gunst genietend terug in het publiek.

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?
Best Kept Secret 2018, met onder andere het fantastische Slowdive, maar ook LCD Soundsystem, The National en Arctic Monkeys allemaal in bloedvorm. Toen was drank en eten ook nog betaalbaar op dat festival en was het er niet overdreven druk. Je kon er vooral nog ontdekkingen doen van bands die je nog niet kende.

Nu, dit jaar was dat helemaal anders: pokkeduur, zeer druk en zwak programma… jammer genoeg einde verhaal voor mij, dat festival.

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?
Melkrock in Tielt. Staat elk jaar steevast op het programma. Kleinschalig, veel zeer goede Belgische bands, puike organisatie en alles zeer betaalbaar. Zeer vriendelijk en relaxed festival ook.

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag?
Zou dat dan toch The Cure op de Lokerse Feesten zijn? Of neen, New Order, lang lang geleden op Seaside. Of nee, Sophia op Cactus! Ha nee… neem toch maar The Stooges op de Lokerse Feesten. Nee nee, als 16 jarige gefascineerd door TC Matic op de Korenmarkt op woensdagmiddag. Ach, te veel om op te noemen en om te kiezen.

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?
Neem toch maar Seaside Festival 1984. We waren jong en mooi, waren behoorlijk zat na twee pintjes, amuseerden ons er zorgeloos te pletter, bewonderden er onze helden als Luc Van Acker, Fad Gadget, Echo & The Bunnymen en New Order… en we sliepen achteraf op het strand, dicht bij elkaar met de sterrenhemel als dekentje. ‘s Ochtends naar de bakker om lekkere boterkoeken en met de tram en een big smile terug naar ons thuis-nestje.

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?
Melkrock. Echt iets voor Fragment: mensen komen er om Belgische bands te ontdekken, de festivalgangers zijn er welgemanierd, en proper.

Facebook The Rescue / Facebook Fragment

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More