Home Singles SOFT BOY – Girls On Rollerskates (Fons Records)

SOFT BOY – Girls On Rollerskates (Fons Records)

by Bart Verlent

Soft Boy is het alter ego van de Gentse singer-songwriter Xander Hamelton. Overdag is hij psycholoog, maar in de avond ontpopt hij zich in zijn slaapkamer tot een multi-instrumentalist en songschrijver van de bovenste plank. Vorig jaar bracht Hamelton zijn debuutplaat This Took A Long Time uit via streaming. Sindsdien brengt hij die, met enkele getalenteerde vrienden, tot leven op diverse podia.

© Soft Boy

Na de zomer brengt Fons Records het album opnieuw uit met extra’s en outtakes onder de titel This Took An Even Longer Time. Met Girls On Rollerskates krijgen we daar een eerste single uit. Het is funky slackertrack waar de seks van afdruipt. Hamelton zingt met zijn zwoele stem op deze zomerse melodie vol hoekige gitaren en groovy basriffs en dat werkt erg aanstekelijk.

In 2024 verschijnt het eerste album van Soft Boy. Xander nam het op samen met zijn band terwijl hij op zijn debuut alles zelf inspeelde. Als de nieuwe plaat nog straffer klinkt dan deze single, dan mogen we ons wel aan iets heel indrukwekkends verwachten. Girls On Rollerskates komt toch wel heel dicht in de buurt van de perfectie.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More