Home Interview De festivalzomers van Jan Dewulf (Your Life On Hold, Mildreda, Mildred In Oblivion)

De festivalzomers van Jan Dewulf (Your Life On Hold, Mildreda, Mildred In Oblivion)

by Nel Mertens

Amphi is hét festival waar Jan Dewulf, frontman / muzikant / producer van Your Life On Hold, Mildreda en Mildred In Oblivion naar uitkijkt! Waarom – en ook zijn andere festivalzomergeheimen – ontdek je hier!

Jan Dewulf @ Amphi, Keulen
Foto © Claudia Schöne

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?
Ik heb goeie herinneringen aan verschillende edities van Amphi-Festival. Kleinschalig en middenin Keulen: dat zijn alvast twee troeven. Op een rustige manier van je favoriete muziek genieten en daarna gewoon de stad in en slapen in een comfortabel bed in een hotel. Heerlijk. Mij krijgen ze nooit meer in een tent.

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?
Ik ga ze deze zomer allemaal missen, denk ik. Er staat geen enkel festival op de planning dit jaar. Amphi heel misschien, maar dan zou ik nu nog snel moeten schakelen. Vorig jaar heb ik met Mildreda op NCN gestaan en toen was meteen duidelijk dat dit ook een gezellig festival is. In een park nabij Leipzig kan je er in een fijne omgeving van goeie muziek genieten zonder dat het drummen geblazen is. Laat het een tip zijn. Op big events zoals Rock Werchter of Pukkelpop zal je me niet meer zien. Dat is niet meer aan mij besteed. Ik ken ook vrijwel niets van wat tegenwoordig op die affiches staat. En anderhalf uur moeten wachten om dan uiteindelijk niet in de muziektent te raken: absurditeit ten top. Leve de kleinschaligheid dus. En dat doet me hieraan denken: op de (gratis) Paulusfeesten in mijn eigen Oostende zullen ze me natuurlijk wel zien.

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag?
Fluke live op Pukkelpop in 1997. Ik kende ze niet maar, man, wat werd ik toen omvergeblazen door hun aanstekelijke mix van big beats en Underworld-ish techno. Grote Fluke-fan gebleven.

Rammstein vorig jaar in mijn eigen Oostende was indrukwekkend. Maar misschien toch goed dat ik niet in ‘row zero’ stond.

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?
Als tiener, toen ik wel nog in een tent wilde slapen, heb ik in elk geval heel veel lol beleefd. Ik herinner me de zottigheden op de camping. Ontbijten met een pintje en een joint. Dat soort heerlijke ongezondheid. Eurorock, Pukkelpop, Dour en zelfs op Werchter, heerlijke momenten beleefd. De heerlijkste momenten waren wanneer je je in de felle zon op het droge gras neervlijde met een nieuw, fris pintje. Het beste festival was wellicht een editie van Beach Rock in Zeebrugge met het nog vrij onbekende Praga Khan dat net Pragamatic had uitgebracht, The Prodigy, The Cure en heel veel pintjes en andere rotzooi.

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?
Amphi! Omdat ik het als toeschouwer zo’n plezant festival vind, wil ik er zelf ook per se staan. Which reminds me: ik zal Kai nog eens een mail sturen.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More