Home Interview De Festivalzomers van Haviks Nest

De Festivalzomers van Haviks Nest

by Nel Mertens

De Gentse kunstenaar / muzikant Haviks Nest vind je tegenwoordig niet zo vaak meer op grote festivals. Toch kijkt hij er samen met ons vol nostalgie naar terug.

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?
Pukkelpop 1993 en 1994 waren de beste festivaledities voor mij. Goeie muziek toen en met een toffe bende op stap. Pavement en Rage waren toen voor mij de goeie shows.

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?
Ik vermoed dat ik de grote festivals ga skippen,- maar als er ergens een openluchtoptreden is dat me triggert ga ik er misschien wel op af.

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag?
Eén van de betere shows die ik zag was ook ergens begin de jaren ’90. Toen zag ik in Asse Anne Clark en op hetzelfde festival ook The Scene. Het was een memorabele avond, de sfeer zat goed, met vrienden toen op stap daar.

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?
Werchter 1992 met The Red Hot Chili Peppers. Het was een coole show toen ze net met Blood Sugar Sex Magik uit waren gekomen. Top!

Ik heb weinig festivals gedaan vroeger, en de laatste decennia ben ik ook bijna niet meer op festivals geweest. Nog een leuke herinnering is ook dat ik mijn moeder had meegenomen naar de Rolling Stones, ik geloof ook ergens in de jaren ’90. Ze speelden toen op Werchter een concert. Zij was tijdens haar jeugd enorme fan van The Stones en ik had haar toen uitgenodigd om eens te gaan kijken. Was ook een leuke ervaring.

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?
Optreden zit er niet in momenteel, maar als het er ooit zou van komen zou ik graag op een leuke plaats iets organiseren (performance met mijn muziek). Ik heb niet direct een festival in gedachten waar ik graag zou spelen, want muziek opnemen blijft mijn hoofdbezigheid, samen met schilderijen maken. Mijn studio opnieuw inrichten en zo goed mogelijk mijn stijl verder blijven ontwikkelen lijkt me toffer.

Facebook Bandcamp / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More