Home Singles COLOUR PLATES – When The Day Ends

COLOUR PLATES – When The Day Ends

by Bart Verlent

Colour Plates begon als een soloproject van de Gentse singer-songwriter Lieven Lammens die inspiratie vindt bij Steve Gunn, Andy Shauf en Elliot Smith. Nadat hij zijn werk liet horen aan drummer Renaat ontstond het idee om de liedjes naar het podium te brengen met een band. Lieven en Renaat kregen daarbij de hulp van Willem, Wouter en Filip; aldus werd Colour Plates een vijfkoppige band.

© Colour Plates

Na één ep en twee singles is er nu een nieuwe track van de band. When The Day Ends gaat over het achterlaten van de dagdagelijkse beslommeringen en zorgen. In de auto stappen, beginnen rijden en genieten van de schoonheid en van het onderweg zijn, onderwijl dromend van de toekomst.

Eerst lijkt het alsof we de zoveelste rammelrockband te horen krijgen. Als de stem van Lammens invalt, verandert het echter allemaal. Het nummer groeit uit tot een combinatie van lo-fi slacker en de stijlvolle indierock van Pulp. Wat een fijne en knappe song is dit! Dit klinkt zo verfrissend, gedreven en uniek, Colour Plates pakt ons volledig in.

Met deze originele compositie zijn volledig in de wolken van Colour Plates en zijn we benieuwd naar meer van deze topmuzikanten.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More