Home Interview De Festivalzomers van Geert Chesko Vandekerkhof (Der Klinke, Pesch, The Bollock Brothers)

De Festivalzomers van Geert Chesko Vandekerkhof (Der Klinke, Pesch, The Bollock Brothers)

by Nel Mertens

Ook Geert Vandekerkhof a.k.a. Chesko van Der Klinke, The Bollock Brothers en Pesch deelt zijn Festivalherinneringen met ons. En hij gaat al graag eens de grens over, voor goeie muziek!

Foto © Ghislain Vermeers

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?
Goh, ‘ooit’ zit wat te ver weg denk ik maar dan denk ik aan de Polderrock edities eind jaren 80.
Polderrock was een openlucht festival in Oudenburg, close to home dus, waar onder meer Virgin Prunes, The Sound, Executive Slacks, The Mission,  Sonic Youth en Disneyland After Dark, geweest zijn.
De wereld was toen gewoon ook veel vrijer. Ik heb helaas de Seaside Festivals moeten missen omdat ik toch ietsje te laat geboren ben.

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?
Amphi Festival in Keulen. Vind dat gewoon echt wel een gezellig festival en heb het de afgelopen jaren al te vaak moeten missen doordat ik in dat weekend telkens zelf moest gaan optreden met de Bollock Brothers en dan natuurlijk ook W-Fest hier in Oostende, wat gewoon al door de aanwezigheid van zoveel vrienden en bekenden het hoogtepunt is van de festivalzomer.
Ook wil ik dit jaar de Paulusfeesten in Oostende niet missen, want moet er zelf optreden dus moest ik dat missen ware dat wel heel jammer (lacht).

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag?
Het Blackfield Festival in 2015 (ook in Duitsland), was jammer genoeg de laatste editie maar deze vond dus plaats in en rond het Amphitheater van Gelsenkirchen wat op zich toch ook al fantastisch is.

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?
Denk dat dat toch Portishead op Pukkelpop in 1998 moet zijn. Ja, waarom? Het is een optreden dat me toch steeds is bijgebleven. Ik denk dat het toen ook regende maar dat kon de schoonheid enkel nog versterken.

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?
Amphi, M’era Luna, WGT Leipzig, of pak Pukkelpop ook… We hebben nu een heel sterke live-reputatie dus wordt het tijd dat we dit voor een groter en ruimer publiek kunnen brengen (knipoog).

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More