Home Singles ÃO – Meninas (Mayway Records)

ÃO – Meninas (Mayway Records)

by Bart Verlent

Er zijn weinig bands in ons land die zo’n origineel geluid hebben als Ão. Ze brengen Portugese fado met zwoele beats en zweverige elektronica. Deze combinatie is zo uniek en aanstekelijk dat de band deze zomer te zien is op verschillende festivals, waaronder twee keer op Gent Jazz.

© Ão

Op 6 oktober komt het debuutalbum van Ão uit. Gitarist en keyboardspeler Jolan Decaestecker en Jasper Maekelberg (Faces On Tv) stonden in voor de mix en de productie. Meninas is het derde voorproefje uit dat album. De Brusselse band vond inspiratie voor het nummer bij de serie My Brilliant Friend. Het gaat over de kracht vinden aan de zijde van een vriendin om eindelijk te doen wat je wilt.

De knappe, warme productie wordt gedragen door de prachtige stem van Brenda Corijn. Het viertal weet hoe ze een smeltkroes van diverse stijlen tot één subliem, sensueel kunnen kneden. We horen de tristesse van de Fado, maar door de beats en soundscapes trekken ze het geheel meer open en wordt het iets magisch.

We zijn er zeker van dat deze band ver buiten de landgrenzen gaat doorbreken met hun unieke geluid en prachtige liedjes.

Ão staat op de affiche van deze zomerfestivals:

09/07 – Gent Jazz
10/07 – Gent Jazz
15/07 – Bos! Festival, Gullegem
04/08 – Dranouter
05/08 – Absolutely Free Festival, Genk
08/08 – Schipgatsessie, Koksijde
17/09 – Leffingeleuren

Vanaf november is de band te zien in volgende zalen:

28/10 – Café Café – Hasselt (try-out)
10/11 – Het Depot – Leuven
16/11 – CC Strombeek – Strombeek
18/11 – Made In Belgium – Bergen-op-Zoom (NL)
21/11 – Wintercircus – Gent
29/11 – De Roma – Borgerhout
30/11 – Cactus Muziekcentrum – Brugge

FacebookInstagram
You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More