Home Interview De Festivalzomers van Christophe Depree (After All, Channel Zero, Rawdriguez)

De Festivalzomers van Christophe Depree (After All, Channel Zero, Rawdriguez)

by Nel Mertens

Dat we Polé Polé of Pelouzerock niet in zijn lijstje van festivals terugvinden, verbaast ons niets. Nee, voor Christophe Depree – snarenwonder bij After All, Channel Zero en Rawdriguez – mag zijn festivalzomer iets steviger uitdraaien!

Foto © DoornMedia

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?
Dat moet ergens begin jaren 90 zijn geweest. Meerdere edities van Rock Torhout. Eén dag, 1 podium, 9 à 10 bands en klaar. Ik heb heimwee naar die tijd.

Tegenwoordig moet het steeds groter, meer podia, allerhande cover- en tributebands en randanimatie. Dat is toch wat ver verwijderd van de essentie voor mij. Het heen en weer hossen tussen podia om dan slechts flarden van optredens te zien, meestal van op slechte posities dan nog – dat spreekt mij toch veel minder aan allemaal.

‘To each their own’ natuurlijk.

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?
De laatste jaren toch minder en minder een festivalganger geworden. Ik heb het dan meer voor de wat kleinere / intiemere festivals.

Een Alcatraz Metal Fest kan me nog steeds bekoren. Niet te groot (hoewel, elk jaar wel weer iets groter), niet te ver, ik heb er niet het gevoel dat het alleen maar om de commercie draait. De muziek primeert er nog en het is bovendien geen massa evenement.

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag?
Dat is een moeilijke. ik hou het bij drie die me onmiddellijk te binnen schieten: Ozric Tentacles in OLT Rivierenhof en David Gilmour op Suikerrock in Tienen. Ik herinner me de juiste jaartallen niet maar beiden brachten topoptredens in een ideale setting.

Mijn eerste keer Pink Floyd in Werchter (1989 als ik me niet vergis) blijft me ook nog steeds bij. Zeer indrukwekkend, zowel qua show als qua geluid.

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?
Dat blijft toch Alcatraz 2021. Na 1,5 jaar noodgedwongen stilte door Covid het eerste festival zonder beperkingen. Wat een lef en doorzettingsvermogen van de organisatie trouwens. Enorm veel respect daarvoor. Het toonde meteen ook aan dat er genoeg talent in België schuilt om een fraaie affiche samen te stellen. Meer van dat!

Bovendien mocht ik er persoonlijk vier keer aantreden tijdens de drie festival dagen. Op vrijdag openen met Channel Zero op de Main (Prison) Stage en ’s avonds nog eens afsluiten in de tent (Swamp) Stage. Op zaterdag namiddag in de Morgue optreden met Rawdriguez. Vervolgens de zondag met After All als tweede band op de Main Stage.

Wat een ontlading was dat! Een vermoeiend weekend maar de adrenaline was volop aanwezig. Ze mogen mij steeds bellen voor zoiets (lacht)!

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?
Als ik dan toch mag dromen dan ga ik toch voor een Download (UK), Wacken (D) of Hellfest (FR).
Het mag best alle drie zijn ook trouwens (lacht).

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More