Home Singles CRASHRIDE – Lovestruck

CRASHRIDE – Lovestruck

by Bart Verlent

Soms krijgen we dingen in onze mailbox zonder veel uitleg, dan gaan we te rade bij Google en… vinden we nog niets! Dat was ons lot toen we op zoek naar info over Crashride een band zonder sociale media kanalen of website. Het enige wat we weten is dat ze bestaat uit leden van de Leuvense punkrock formatie New Trash en Badpack. Ze zeggen van zichzelf dat ze een unieke sound hebben die ze “hypergaze” noemen; een combinatie van shoegaze, hyperpop en drain gang.

© Crashride

Op Spotify stellen we vast dat Crashride drie singles uitbracht. Het dromerige Spinning, een ietwat vreemde cover van 1979 van The Smashing Pumpkins en deze Lovestruck. Deze lange track heeft inderdaad een zweverig shoegaze-geluid, en door het gebruik van een vocoder-effect op de stem komt de hyperpop wat om de hoek kijken. In het midden van het nummer krijgen we wat drum-‘n-bass en vreemde breaks die voor enige afwisseling moeten zorgen.

Als we dit nummer konden halveren, dan was het wel boeiend geweest, in de huidige versie is het vrij eentonig. Hopelijk brengt het volgende nummer van de band iets meer informatie en wat meer variatie.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More