Home Festival Inzameling herbruikbare bekers op Red Rock Rally t.v.v. Vzw Komerbi

Inzameling herbruikbare bekers op Red Rock Rally t.v.v. Vzw Komerbi

by Hannelore Dieleman

De Red Rock Rally is een gratis muziekfestival dat jaarlijks doorgaat op 1 mei in het Koningin Astridpark in het centrum van Brugge. Het profileert zich als 1 mei-feest voor jong en oud met muziek als bindmiddel die beginnende groepen een podium en publiek wil geven.

@ Johan Vanparys

Wie tijdens de Red Rock Rally een herbruikbare beker terugbracht naar de bar, schonk 10 cent aan een goed doel, namelijk de vzw Komerbi. In totaal werden maar liefst 5500 herbruikbare bekers binnengebracht, waardoor de inzameling 550 euro opbracht ten voordele van de Brugse vzw.

Mario Willemsens (coördinator van het festival): “We blijven vasthouden aan een minimale waarborg en rekenen op ons trouw publiek zodat de bekers hun weg terugvinden naar de milieutent of de bar en minibar. Dankzij de herbruikbare bekers begint de opkuis niet met het ruimen van een bekertjestapijt.” Om het festival gratis te kunnen houden vraagt de organisatie al jaren om geen eigen dranken mee te brengen naar het park. De verkoop van de drank financiert mee het evenement. De organisatie deed dit jaar ook een extra sensibilisering om sigarettenpeuken niet op de grond te gooien.

@ Johan Vanparys

Aïsa Knockaert verraste de Komerbi-jongeren tijdens hun picknick in Tillegembos met een cheque vqn 550 euro. De jongeren van Komerbi stelden ook tijdens het festival een ‘mooimaak’-team samen om het park op 2 mei weer helemaal proper te maken.

Komerbi is een brede Brugse jeugdsorganisatie die zowel een vrijetijdsaanbod als een leerplatform aanbiedt voor maatschappelijk kwetsbare jongeren en jongvolwassenen. Momenteel helpt ze een 60-tal jongeren in hun schoolloopbaan, talentontwikkeling, zelfontplooiing en identiteitsontwikkeling.

Meer informatie over deze organisatie vind je op hun website.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More