Home Interview De Festivalzomers van .44 (Diane Grace)

De Festivalzomers van .44 (Diane Grace)

by Nel Mertens

Bij Diane Grace laat de gitarist zich .44 noemen, naast zanger Mauro B. (die eerder Jan of Koen heet dan Mauro) en drummer Mr. Pig (die uiteraard ook niet ‘varken’ heeft staan op zijn paspoort). Maar dat ze drie beestige heren zijn on stage, maken hun optredens al gauw duidelijk! Tussen al de ruige festivals in .44’s lijstje, vinden we ook Watou, want  “wij zijn minnaren van de betere poëzie”, bekent hij.

Foto © Wouter De Sutter

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?
Mijn beste festivalzomer eindigde in Dranouter op de kar van een boer rond 6uur ’s ochtends. De boer pikte ons op omdat we op handen en voeten een heuveltje beklommen, na een wild feest in de backstage.

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?
Watou. Wij zijn minnaren van de betere poëzie. Dat had u niet verwacht, hé?

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag?
De mooiste openluchtoptredens die vinden plaats in het OLT Rivierenhof. Ik had daar heel graag het afscheidsconcert gezien van Sixteen Horsepower.

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?
Marianne Faithfull die in een nachthemdje met ons zit te eten, terwijl de mannen van Soulwax (ze hadden een programma op MTV) op de achtergrond een naakte madame in een boom lieten klimmen en de ladder wegnamen. Verder herinner ik me ook de backstage tijdens de Nacht van Pafke, alwaar de hoogdagen van de CBGB’s leken te herleven.

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?
Na een paniekaanval op Pukkelpop wegens 70.000 man voor mijn stonede neus, ga ik niet meer naar festivals tenzij om te spelen. Ik zou nog wel eens op MUIDE 66 willen spelen, want wat we toen hebben meegemaakt en gezien kunnen we jammer genoeg niet in de openbaarheid gooien. Iets tussen Cocksucker Blues en een betere aflevering van The Sopranos.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More