Home Singles TEENAGE FANCLUB – Tired Of Being Alone (PeMa/NEWS/PIAS)

TEENAGE FANCLUB – Tired Of Being Alone (PeMa/NEWS/PIAS)

by Bart Verlent

Teenage Fanclub bestaan die nog? Jazeker!

Op 22 september verschijnt hun twaalfde album Nothing Last Forever dat de Schotten op 28 oktober komen voorstellen in de Brusselse Botanique. De jaren ’90 waren hun succesvolste periode, Kurt Cobain noemde hen toen zelfs “de beste band in de wereld”. Ondertussen zijn Norman Blake en Raymond McGinley de enige origineel overgebleven bandleden maar ze maken nog steeds sprankelende liedjes.

© Teenage Fanclub

Het bewijs daarvan heet Tired Of Being Alone. McGinley schreef het nummer tijdens de opnames van het album. Toen hij midden in de nacht wakker werd, greep hij naar zijn gitaar en componeerde uit de losse pols dit pareltje. Hij nam het op met zijn smartphone en de volgende dag nam de volledige band het op in de studio.

Sommige bands doen er jaren over om een deftige song te schrijven, deze heren doen het op één dag. Teenage Fanclub zijn vakmensen die keer op keer topnummers afleveren die totaal genegeerd worden door de radio, ze blijven gelukkig volhouden.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More