Home ReviewsAlbum Reviews SILENT NOISE REVOLUTION – Icarus Tapes #2 (Icarus Records)

SILENT NOISE REVOLUTION – Icarus Tapes #2 (Icarus Records)

by Patsker Omaer Beguin

We schrijven mei 2022, op vraag van het Icarus label nam Silent Noise Revolution pianist Jan De Block een live set op met Luc van Lieshout (Flat Earth Society, Tuxedomoon) in de Gentse UrgentFm studio voor het radioprogramma Icarus. Sedert zijn debuut Insides (2021) konden we De Block al een paar keer live aan het werk zien met zijn minimalistische pianotoetsen op een bedje van achtergrondgeruis.

Op Icarus Tapes #2 laat Silent Noise Revolution het abstracte elektronische geritsel veel minder naar voor komen dan op Insides. De piano spreekt met zachte aanslagen en laat dromerige klanklandschappen ontstaan die op vier tracks het gezelschap krijgen van Luc van Lieshout zijn geïmproviseerde bugel en trompetgolven. Door de samenwerking met van Lieshout ontstaat er een filmische sfeer van krachtige intimiteit.

Met een cover van Chopin’s Prelude n°4 laat De Block een stukje intieme melancholie horen dat zich gewillig vermengt in de sferen die op Icarus Tapes #2 aanwezig zijn. Deze prachtige live opname laat een zachte Harold Budd meets Miles Davis ballotage los waar je alleen maar stil kan van worden. Vergeet even het festivalgedruis en kom op adem en tot rust met deze aanrader van eigen bodem. Het album is alleen digitaal te verkrijgen op de Bandcamp pagina van Icarus Records.

https://silentnoiserevolution.com/

https://icarusrecords.bandcamp.com/

https://icarusrecords.bandcamp.com/album/icarus-tapes-2

https://belgianneumusik.be/album/bnm039v-insides-modern-classical-modular-noise

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More