Home Interview BERT VLIEGEN (Teen Creeps)

BERT VLIEGEN (Teen Creeps)

by Bert Geurts

Eind januari bracht Teen Creeps hun tweede plaat Forever uit. De Gentse rockers waren opgelucht en blij om na 2 jaar het vervolg van hun lovende debuutplaat Birthmarks te kunnen releasen.

We spraken met zanger-gitarist Bert Vliegen, die als reactie bij ons eerste vraag of het succesvolle onthaal een invloed had bij het maken van hun tweede plaat, zei:
Nog voor de eerste plaat uitkwam zijn we blijven doorschrijven en waren er al veel nummers van Forever klaar. De opnames waren zelfs voor de corona pandemie in 2019 klaar.

Jullie zijn deze keer naar Nederland getrokken om bij Audioworx op te nemen. Waarom daar precies?
Onze drummer Ramses en ik waren er al eens geweest met onze vorige band Hypochristmutreefuzz en wisten dat dit een grotere, wat comfortabelere ruimte was dan in Engeland. Daar werkten we in een oude vuurtorenboot, wat wel cool was maar zeer claustrofobisch. Op technisch vlak waren er bij Audioworx ook meer interessante mogelijkheden.

Uiteindelijk is dan de beslissing genomen om de release begin dit jaar te doen?
Ja, want we konden dit natuurlijk niet blijven uitstellen en het leek ons daarom een mooie opportuniteit om de mensen iets extra te geven in deze bizarre tijden.

De albumcover verraste ons door de kleur en de eenvoudige vormgeving. Hoe is deze tot stand gekomen?  
We werkten van in het begin samen met grafisch vormgever Ruud Ruttens, oorspronkelijk afkomstig van Bocholt, maar die we in Gent leerden kennen. Ook deze keer gaven we hem carte blanche en stuurden hem gewoon enkele nummers door, samen met de albumtitel. Uiteindelijk was zijn eerste ontwerp voor ons meteen raak. Het had iets eenvoudig nostalgisch en zelfs een beetje onschuldigs, waardoor de beslissing snel was genomen.

Jullie tweede single Fall Out kwam net voor de albumrelease uit. Dit was voor ons een eerste hoogtepunt bij het beluisteren van jullie plaat. De bijhorende clip verbeeldt op een heerlijk, eerlijke manier jullie sound door de nostalgische beelden en eenvoudige maar grappige collages. Is jullie herkenbare 90’s sound bewust tot stand gekomen?
Daar hebben we nooit bewust over nagedacht. We zijn er wel mee opgegroeid, wat maakt dat dit op een vanzelfsprekende manier een invloed heeft gehad op de manier waarop we onze muziek schreven.

Merken jullie ook dat ondanks het uitstellen van jullie release er een blijvende en zelfs groeiende steun is voor Belgische muziek?
Jazeker, vooral vanuit het standpunt van mekaar te helpen en te ondersteunen groeit die broodnodige aandacht. Internationale groepen kunnen sowieso niet geboekt worden, dus geeft het ons toch een voordeel om die extra stimulans te krijgen.

Wat zijn tot slot jullie verwachtingen voor dit jaar? 
Wat we vooral geleerd hebben is om niet te veel verwachtingen te hebben.  Hopelijk mogen we tegen de komende lente terug op een normale manier optreden. De geïmproviseerde initiatieven van vorige zomer waren op zich zeer welkom maar gaven uiteindelijk toch een surreëel, droevig gevoel. Hopelijk zien we ons snel op een aangename, normale manier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More