Home Belgisch A SLICE OF LIFE

A SLICE OF LIFE

by Nel Mertens

Als je een interview met A Slice Of Life in gedachten hebt en je denkt dat je een praatje zal maken met de zanger, dan gaat ie daar enthousiast op in en brengt hij – op drummer FIX die zich niet zo lekker voelde die avond na – zijn al even enthousiaste bandleden mee. Wij zaten rond de tafel met zanger Dirk Vreys, gitaristen Guy Wilssens en Wim Kempenaers, bassist Nelson Da Silva en toetsenist Emanuel Schaeverbeke. En dat na hun meer dan knappe optreden op Summer Event in Schoten.

A Slice Of Life © Luc Luyten

Wat is jullie droom voor A Slice Of Life? Wat willen jullie graag bereiken?We ‘hunkeren’ – amai, dat is wel een groot woord – om vooral op leuke plaatsen live te mogen optreden! Op ons Belgisch festivalwenslijstje staan festivals als Rock Herk, Dour of Pukkelpop, dus dat zou erg fijn zijn mocht dat ooit lukken. Of in het buitenland. Nederland, Duitsland, zoals we bijv. dit jaar op WGT in Leipzig konden spelen. Dat zijn wel plekken waar we van dromen. Of gedraaid worden op de radio. Binnen dit genre hoeven we op Studio Brussel niet te rekenen, maar we zijn toch wel Radio 1-waardig, niet?

https://www.youtube.com/watch?v=MjMRwBh4t4o

Volledig mee eens! Wij zijn absoluut fan van het Nederlandstalige nummer Liefde Is Oorlog. Waarom toch de keuze om overwegend Engelstalige nummers te schrijven?
Dirk: Wel, daarover zijn onze meningen toch wat verdeeld. We hadden het nummer klaar, maar ik kwam maar niet tot een Engelse tekst… Het bleef bij Liefde Is Oorlog.  Guy en ik waren de enigen die volledig achter het nummer in het Nederlands stonden en de anderen niet. Het was het enige nummer in onze moedertaal  en paste daardoor eigenlijk helemaal niet bij de andere nummers. Als compromis hebben we het dan als bonustrack op onze cd Restless gezet.


We zijn niet alleen die dit enige Nederlandstalige nummer als favoriet kiezen. En er zijn nog wel meer bands die tegenwoordig voor hun moedertaal kiezen. Komt er nog Nederlandstalig werk aan?
Dat kan! Hoewel Het Nieuwsblad er toch niet echt gek op was. Maar inderdaad, sommige bands  – zelfs binnen dit genre –  zoals De Delvers, kiezen er bewust voor. En als we dan toch ooit in het buitenland mogen spelen, maken we er gewoon Liebe Ist Krieg van (gelach) zoals we in juni in Leipzig deden.

Kan iemand van jullie zich nog een leven zonder muziek voor stellen?
(Volmondig) Nee! Buiten Dirk is iedereen er al heel lang mee bezig. Dirk is met zijn 5 jaar ervaring, het jonkie van de band, maar hij heeft wel een goed muzikaal gehoor. We vormen nu al iets meer dan 2 jaar een band en daarnet leek er op het podium een soort chemie tussen ons te hangen. We hebben niet veel communicatie nodig. We voelen ook snel aan of iets werkt op het podium of niet. Zo was het ook wel fijn om daarnet te ondervinden dat ons nieuwe nummer Seven Days wel aan slaat.

Wat was de eerste plaat die jullie kochten?
Een hele resem artiesten en plaatjes krijgen we als antwoord: Van Led Zeppelin, The Kids, de Ramones. Pink Floyd. Standing On The Beach van The Cure (Dirk), Disintegration en Faith van The Cure, Indochine, tot zelfs de Pet Shop Boys!

Waar halen jullie inspiratie voor nieuwe nummers en hoe komen nummers tot stand?Het is vooral Guy die veel inspiratie heeft en met nieuwe nummers komt aandraven. Voor Restless heeft hij werkelijk alles geschreven. Dirk zorgt daarbij voor de teksten en zanglijn. Het was oorspronkelijk niet onze bedoeling om met een band te beginnen, maar Dirk en Guy voelden een grote drang  om hun werk live te spelen. Nummers ontstaan vaak gewoon thuis… eigenlijk gewoon eender waar. Hoewel ons nieuwste nummer Seven Days gewoon in ons repetitiekot ontstond. De ideeën voor onze volgende cd zijn er ook al. Er komen wellicht 10 nummers op, waarvan we er 5 reeds klaar hebben. En het klinkt toch al heel anders: melancholischer, gevarieerder en met persoonlijkere teksten. Die variatie vinden we erg belangrijk, ook al willen we een eigen sound neer zetten.

https://www.youtube.com/watch?v=k513d_WS3PM

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Deels via The obsCURE, natuurlijk. En FIX, onze drummer, vonden we op tweedehands.be Echt waar!  Emanuel op de synths, hebben we via Humo gevonden. We kunnen elk ons ei kwijt en we komen goed overeen, ondanks onze moeilijke karakters. We zijn ook een band met leden uit alle provincies trouwens. Enkel een Limburger ontbreekt nog.

Nog een laatste quote van A Slice O Life?
Muziek kent geen leeftijd! … En toch lijkt het alsof we er mee worden geconfronteerd, toch? Misschien zijn we te laat om nog opgepikt te worden?! Daarom hebben we ook  erg veel appreciatie voor organisaties als Dark Entries, Dark Balloon en een muziekwebsite als Luminous Dash die verder kijken dan naar wat de grote media ieder van ons trachten binnen te lepelen.

Dank je wel heren, voor dit gesprek!

A Slice Of Life: Facebook / Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More