Home Belgisch Guido Belcanto viert dertig jaar met een opmerkelijke cd.

Guido Belcanto viert dertig jaar met een opmerkelijke cd.

by Didier Becu

In 1989 verscheen Op Zoek Naar Romantiek. Een briljant debuut waarop we voor het eerst kennis maakten met Guido Belcanto. Een man waar al veel over is geschreven, maar nooit in een vakje te stoppen was. Waar men het wel over eens was, is dat Guido Belcanto de waarachtige zanger van het levenslied is.

Op 14 albums zong Guido chansons over de liefde in al zijn aspecten: de romantiek, de lust en het leed, het verhaal van gebroken harten…en dat in zijn eigen ongeëvenaarde stijl.

Om deze 30 jaar te vieren werd een origineel overzicht samengesteld die zijn artistieke palmares in de verf moest zeten. Het werden 3 cd’s, maar Guido Belcanto: 30 jaar is niet zo maar een verzamelaar.

De eerste cd is een liveconcert die hij met zijn trouwe band het Broederschap opnam en bevat 14 van zijn bekendste nummers, en dat in een volledig ander arrangement dan degene die op de oorspronkelijke albumversies staan. Op de twee andere cd’s kun je 35 vergeten parels vinden: demo’s en rariteiten waaronder vele onuitgebrachte songs.

Guido Belcanto: 30 jaar verschijnt op 14 september via Starman Records. Aan deze release wordt ook een zeer uitgebreide tournee gekoppeld die ook op 14/9/19 van start gaat. Alle concertdata vind je op de website van Guido Belcanto.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More