Home nieuws De 7de editie van 123-piano in Gent.

De 7de editie van 123-piano in Gent.

by Nel Mertens

Het is niet voor niets de UNESCO Creative City Of Music! Muzikant Sioen, Klaviercentrum Quatre Mains en de Stad Gent organiseren voor de 7de keer het Street Art Piano Festival 123—piano.

Er worden 5 piano’s onder handen genomen door kunstenaars, voor ze van 16/8 t.e.m. 22/9 een plekje krijgen in de Gentse binnenstad. Iedereen weet dat muziek verbindt en op die manier wil Gent het sociaal  netwerk van de stad versterken op een muzikale manier. Want iedereen mag er vijf weken lang gratis op spelen.

Wil je zelf een deuntje gaan spelen? Of gaan genieten van het pianospel van vaak erg getalenteerde passanten aan de piano’s? Je vindt ze onder de Stadshal (met een prachtig nieuw kunstwerk ‘The 123-megaphone’), aan Bibliotheek De Krook, waar de ‘123-print-piano’ jou een poëtische partituur print op basis van wat je hebt gespeeld. Ook aan het ziekenhuis AZ Sint-Lucas, ENTR in Ham en de Bisdomkaai kan je gaan spelen of luisteren.

In de 5 buitenwijken van Gent rijdt de  123-take-away-piano van deur tot deur. Op woensdag kan je een liedje laten leveren bij je thuis.

Muzikale interactie op een zeer wijze manier, het kan alleen in Gent!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More