Home Concerttip TREFPUNT FESTIVAL tijdens de Gentse Feesten

TREFPUNT FESTIVAL tijdens de Gentse Feesten

by Nel Mertens

Het zomert en de Gentse Feesten naderen! Ook bij Trefpunt zindert het van bedrijvigheid om er een wervelende editie van te maken.

Zo is er de 17de editie van Jonge Wolven: Uit 288 inzendingen heeft de jury 9 finalisten geselecteerd voor Jonge Wolven, het concours voor jong muzikaal talent in België. Elke dag van de Gentse Feesten zal een van hen het beste van zichzelf geven, op het podium in het Baudelopark en ijveren om de titel ‘Jonge Wolf 2023’, een must have voor wie naam wil maken in de Belgische muziekscene.

De winnaar wordt alvast een podium geboden in Democrazy, Charlatan, Trefpunt café, café Cabron en op Bruudruuster Rock, Genk On Stage en Gentse Feesten 2024, alsook opnamesessies bij Trix en Urgent FM.

Zo zullen we Anthea, Ellius, Ikaro, Jerry Spin, Jess Need Strong Boy, KRAK, Sekushi, Steve en Webstek aan het werk kunnen zien.

Ook de lancering van de single ‘t Betert, staat op het programma want Buck laat Buck herleven. Buck is de band rond Pieter-Jan De Smet en Guido Schiffer en een schare muzikanten om u tegen te zeggen. en
Twaalf bekende en minder bekende liedjes van Walter De Buck werden herwerkt door Guido Schiffer en Reinhard Vanbergen. Eén daarvan is ’t Betert – die we al mogen beluisteren – en brengt een positieve boodschap in een wereld in beweging. Het erfgoed van Walter De Buck is alvast in goede handen!

In de Speldenstraat gaan de Gentse Raamconcerten door. Daarmee krijgen de klassieke namiddagconcerten op de binnenkoer van het oude gebouw van COOP in de Speldenstraat een ietwat andere invulling. De concerten gaan door om 14 en 16 uur en zijn gratis.

10 juni – Igor Sirotinsky (gitaar): een universeel muzikant surft moeiteloos door stijlen en periodes en brengt een programma van Japanse componisten en originele muziek van Brazilië tot Wit-Rusland.
17 juni – Carlo Sampaolesi (accordeon)
24 juni – Jose Zapata Usma (viool), Cristiana Damian (cello), Filippo Gilono (gitaar)

“Laten we samenkomen aan de drinkplaats van de taal. Onze woorden geduldig te week leggen.” 10 weken, 10 citaten met de Gentse dichter/ performer/ boekhandelaar Arno Van Vlierberghe, die je misschien kent van zijn fel bejubelde debuutbundel Vloekschrift en Ex Daemon. Uit deze laatste selecteerde Trefpunt 10 citaten die wekelijks op vrijdag tot aan de Gentse Feesten op affiches in het Gentse straatbeeld verschijnen.  Kom je eigen exemplaar halen in Trefpunt café!

Wakker worden met een vinger in je keel, tot je de poëzie proeft.
Links de ondergang, rechts het feest.
Wie geen poëzie van de apocalyps wil, had er maar geen moeten organiseren.

Wel? Dat geeft ons alvast heel wat om naar uit te kijken!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More