Home Concerttip SURROUND (Yellowstock Concerts)

SURROUND (Yellowstock Concerts)

by Jos Buersens

Bruce Lee bevindt zich al enige tijd niet meer in de materiële wereld, sinds 1973 om meer specifiek te zijn. Indien Covid-19 zich als fysieke entiteit zou presenteren, vermoeden we echter – aan de manier van werken – dat dit in de vorm van de voorgenoemde Kung Fu fighter zou zijn.

Nu de cultuursector een half jaar aan frontale karatetrappen in het gezicht rijker is, zijn we blij om te zien dat de sector zich in een verdedigende houding heeft gezet en klaar is om terug te slaan. Ook de organisatoren van het befaamde Yellowstock staan klaar om op 10 oktober met hun vierde editie van het festival Surround Covid-19 een welverdiende trap tegen de kanis te geven.

Vier bands heeft Surround geprogrammeerd. Omdat je af en toe ook wel eens je mondmasker wil afzetten en omdat bewegen volgens wetenschappelijk onderzoek goed zou zijn voor het lichaam, heeft de organisatie voor de gelegenheid de bands op vier locaties in Geel geprogrammeerd. Je kan dus tussen de optredens door met je bubbel rustig van het ene naar het andere optreden kuieren en dat in de gezonde buitenlucht van een binnenstad. Het lijkt zowaar een showcase festival. Le Guess Who is er niets tegen!

Azmari brengt, naar eigen zeggen, een mix van psychfunk, afrobeat, ethiojazz en dub. Ongetwijfeld heb je, na het lezen van de bovenstaande zin, dezelfde verwarde grimas als bij het bekijken van de persconferenties van de drie laatste veiligheidsraden. We willen je alvast geruststellen en zeggen dat de combinatie zeer verrassend is en ook goed werkt. Bewaar je verwarring dus maar voor de eerstvolgende, ongetwijfeld originele PowerPoint.

Monochord, shawm, ondes-martenot, tenor recorder,… Nee, je heb niet net de mogelijke namen voor het tweede kind van Elon Musk gelezen maar wel een lijst van enkel