Home Concerttip Nieuwe namen op de affiche van W-festival 2024

Nieuwe namen op de affiche van W-festival 2024

by Nel Mertens

De evolutie van hiphop heeft een lange weg afgelegd sinds het begin in de jaren zeventig. Nu is het zowat het meest winstgevende genre in de popcultuur en heeft het de ether, mode, televisie, films… weten te veroveren. In augustus 2024 voegt het genre Oostende toe aan die veroveringen, want de nieuwe namen op de affiche van W-festival 2024 komen uit de vroege hiphopscene.

“I said hip, hop, da hippie…” Hiphopiconen Sugarhill Gang kennen we allemaal van Rapper’s Delight, dat in 1979 een monsterhit was en dat ondertussen meer dan 225 keer als sample gebruikt werd.

Daarnaast komt ook hiphoppionier Melle Mel, die je misschien kent van de hit White Lines, op dat podium te staan, maar ook Scorpio (The Furious Five) van de hit The Message.
Ter gelegenheid van de 45ste verjaardag van die Sugarhill Gang-hit Rapper’s Delight, verenigen ze zich om als supergroep ook W-Festival in te palmen!

Met deze nieuwe alliantie zijn ze (exclusief) in België op W-Festival 2024!

“Dit is geschiedenis in wording. We hebben […] hiphop en rap zien evolueren van een plek waar veel nee-zeggers waren, naar een volwaardig gerespecteerd genre dat de popcultuur overnam. Dit is geweldig!” zegt Scorpio van The Furious 5. “Om succesvol te zijn in datgene waar we van houden en nu samen te werken om geschiedenis te blijven schrijven, is een zegen.”

 “We zijn erg enthousiast om de 45ste verjaardag van Rapper’s Delight te vieren. Als iconisch en wereldwijd succes is het een echt bewijs van de kracht van hiphopmuziek”, aldus frontman Hen Dogg. “Het is een zegen om het publiek generatie na generatie dit lied te zien zingen en dit lied over de hele wereld live te kunnen brengen.”

De vroegste vogels hebben hun ticket al gekocht, maar er is een tweede golf met 1000 early bird-tickets! Zo kan je nu een combiticket kopen voor €159 (i.p.v. €199 in de derde reeks early birds of €219 als de gewone voorverkoop start).

Facebook Website Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More