Home Concerttip Luminous Dash en Kinky Star tijdens de Gentse Feesten, Livestream: 20/07/2020

Luminous Dash en Kinky Star tijdens de Gentse Feesten, Livestream: 20/07/2020

by Nel Mertens

De Gentse Feesten zijn geveld door het virus, maar de Kinky Star krijgt niemand klein. Want ook voor de Gentse Feesten komt het muziekcentrum op de Vlasmarkt met een fijn alternatief aanzetten: tien dagen lang bieden ze elke dag een podium aan 3 bands, die van daaruit een livestream concert spelen.

Op maandag 20 juli mag Luminous Dash het podium vullen en jawel, dat doen we graag met Belgisch talent, dat we graag even voorstellen:

Om 18 uur laat de Limburgse band Candle.Bags zijn sound ondertussen gretig op ons los, met gloednieuwe, energieke nummers in een stoner/ newwavesfeertje met bluesy vibes, noodlesounds en bananabeats! Frontvrouw Inge Henrotay hulde zich sinds december vorig jaar met Robson en Seppe in een nieuwe bezetting en als het drietal het podium op gaat, ontstaat er magie. Wie houdt van The White Stripes, The Kills, Yeah Yeah Yeahs en PJ Harvey, zal meteen smelten voor het energieke geluid van Candle.Bags.

Van 19 tot 21 uur draait onze eigenste vinyl-king-dj François Du Painlait een set vanuit zijn eigen kot.

De kans ik klein dat je de gloednieuwe band LECTOR. uit Oudenaarde al aan het werk zag, want ze kregen nog maar een keer de kans om samen live voor een publiek te spelen. Hun try-out was meteen een voltreffer, want die speelden ze net voor de lockdown in het voorprogramma van niemand minder dan Mauro Palowski. Op maandag 20/7 kan je hen vanuit jouw living zien om 21 uur. De bandleden vulden hun muzikale rugzak reeds bij bands als BØM, Ampersand en Rundfunk, maar samen zet dit Oudenaardse trio als Lector. zijn eerste stappen. Met hun twee stevige eerste rocksingles Lies en Arizona waren wij meteen enthousiast over wat deze heren neerzetten met beukende drums en bas en rollende gitaarriffs!

Tussendoor is er tijd voor meer! Om 22 uur krijg je in Dave’s Drive In de keuze van Luminous Dash te zien. En ook op filmgebeid gingen we voor Belgisch uiteraard met The Antwerp Killer: een cultfilm omdat hij beschouwd wordt als slechtsteVlaamse film ooit….en zo hilarisch slecht dat ie goed wordt.**

Daarna krijg je nog een uurtje Radio Free Earth , waarin dj Dave er nog wat obscuriteiten en rariteiten door draait.

Met Tom Van Dorpe, Maarten De Meyer, David Van Glabeke en Jelle Lefebvre is de Gentse rockband Stereoseat meer dan enkel de optelsom van bandleden van Kenji Minogue, Vive La Fête, Absynthe Minded en Pink Room. Dat bewezen ze reeds met hun albums Safety Car Crash en hun pas verschenen Heavenly Creatures, waarin we een onmiskenbaar eigen geluid horen dat bewijst dat gitaarmuziek ook vandaag relevant en vernieuwend kan klinken. Garagerock met een hoek af krijg je van hen te horen om 24 uur.

Volg de optredens via Kinky Star TV, waar je tussen de gigs door ook geamuseerd wordt. TIEN Kinky Gentse Feestjes OM TE ZIEN, vanuit uw kot: check het volledige programma hier en bestel daarbij ook gerust een Irish Coffee, die de Kinky Star Koffiekar aan huis levert.

Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More