Home Concerttip Future Belge concerten tijdens de Gentse Feesten

Future Belge concerten tijdens de Gentse Feesten

by Nel Mertens

Met de Future Belge optredens zetten Luminous Dash en café De Loge beloftevolle Belgische bands graag in de kijker. Toekomstmuziek vanuit de gedachte dat dit de sounds zijn die we in de toekomst graag nog meer willen en zullen horen. Ook tijdens de Gentse Feestenperiode voorzien we een aantal optredens op verschillende locaties, waar we jullie graag – in beperkt aantal en met mondmasker uiteraard – als echt livepubliek dat opnieuw kan meeneuriën, applaudisseren,… verwelkomen.

Vrijdag 17 juli, 18.30 uur, café De Loge: Als opener speelt gitarist/ bassist/ zanger/ engineer/ producer Wolf Vanwymeersch, bekend van Elefant, Gung Ho, The Van Jets in café De Loge. Dat het snel gaat met de tickets, is duidelijk, want dit optreden is reeds uitverkocht.

Zaterdag 18 juli, 19.30 uur, Jan Van Gent: Amo is een project van Anke Thomassen, de 20-jarige singer/songwriter en studente zang aan het KASK te Gent. Ze schrijft eigen indiepopnummers met een grote meerwaarde en een flinke dosis jazz die baden in melacholie en mystiek. Het soort muziek dat je kent van de klassieke film noir.

Zondag 19 juli, 19.30 uur, Jan Van Gent: Met Ila weerklinkt singer-songwriter Ilayda Cicek. Haar debuut-EP ‘Ila’, met 4 live opgenomen nummers, werd uitgebracht in 2018 en haar tweede EP in het najaar van 2019. Ze werd tweede in de Limbomania-competitie 2017, werd geselecteerd voor Humo’s Rock Rally en Studio Brussel’s De Nieuwe Lichting en is artist in residence in de Muziekodroom in Hasselt.Haar unieke stem en onvervalste emoties ontmaskeren de inconsistenties van het leven…

Maandag 20 juli, 21.30 uur, café De Loge: Bert Minnaert ademt muziek in bands die zelden binnen de lijntjes kleuren, zoals Paard., Onmens, KKK, The K, Blaegger … Ook solo als Sigfried Burroughs, doet hij dat zo eigen wijs actief!

Dinsdag 21 juli, 19.30 uur, Jan Van Gent: Jonathan Scheerlinck tourt als Fernant Zeste al een decennium door Europa met zijn indieblues, maar laat die even graag in de stad die ondertussen zijn thuis werd weerklinken.

Woensdag 22 juli, 18.30 uur, café De Loge: Afgelopen jaar wist Peuk het club- en festivalpubliek te verbazen met hun Riot Grrrl-achtige sludgepop, maar frontvrouw Nele Janssen heeft al een hele poos nog een ander muzikaal project in haar mouw zitten. Met Head On Stone weet ze je gevoelig te raken.

Woensdag 22 juli, 20.30 uur, Bar Mirwaar: De barden van Tegen Beter Weten In en Jakobistan bundelen de krachten in Enoewast? voor een theaterprogramma dat alle manieren onderzoekt waarop je jezelf voor de gek kunt houden. Timothy Van de Gejuchte, Robin Van Araignien, Wouter Reggers & Kobe Ardui komen nu als viertal naar buiten om te bewijzen dat ‘more’ niet altijd ‘less’ hoeft te zijn.

(c) Jaime Korbee

Donderdag 23 juli, 18.30 uur, café De Loge: Het akoestisch instrumentaal kwartet Suura tast de grenzen af van stilte, vrijheid en klank. Ze putten inspiratie uit verscheidene genres zoals folk, jazz, kamermuziek en improvisatie om zo hun eigen klankspectrum te verruimen. Hierin wordt het onbekende niet geschuwd, maar bewust opgezocht.

Donderdag 23 juli, 20.30 uur, Bar Mirwaar: Raman. Hard uit het hart. Met een puntje, brengt deze jonge band met Gentse roots sinds 2016 alternatieve rock ‘n’ roll met een voet in blues- en rootsgronden. Denk aan het kind dat Chris Whitley, Jeff Buckley en Triggerfinger zouden gebaard kunnen hebben …

Vrijdag 24 juli, 18.30 uur, café De Loge: Gert-Jan Loobuyck (vocals, guitars, bass, keys, sampling) maakt samen met Femke Decoene (drums) als Wolker muziek op een atypische manier. Hij werkt op gevoel en sfeer, bouwt spanningen op en creëert dynamiek met een licht melancholische ondertoon. Gert-Jan is een autodidact en zijn wereld ging pas helemaal open als hij tiener zijn ware passie ontdekt in het opnemen van muziek. Met beperkte mogelijkheden en veel geduld leerde hij hoe hij op een creatieve manier een zo perfect mogelijke sound en akoestiek kan creëren.

Vrijdag 24 juli, 19.30 uur, Jan Van Gent: De enige West-Vlaamse rapper in maatpak palmt het podium in voor een uitzinnige liveshow. Steven H. bracht vorig jaar zijn album Een Leven Zonder Zorgen uit, vol goudeerlijke teksten met plaats voor een lach en een traan.

Zaterdag 25 juli, 19.30 uur, Jan Van Gent: Als één van de meest intrigerende vrouwelijke stemmen van het moment, krijg je Audri te hore, het alias van Marijke Maes. Ze speelt van jongs af piano en spitste zich in de jaren die volgden toe op songs schrijven. In 2016 werd ze door Red Bull Elektropedia verkozen tot ‘Most Promising Artist’ en uitgenodigd door LeFtO himself om op ‘Made In Belgium’ te spelen. Daarna opende de songwriter voor artiesten als Warhaus, Tamino en Mount Kimbie. Met fluwelen stem en gitaargeluid mixt ze jazz, pop met een snuifje elektronica.

Zaterdag 25 juli, 20.30 uur, Bar Mirwaar: Verwacht van MURI een heerlijk mysterieuze mengelmoes, want Muriel Boulanger, Eline Flintrop en Jonathan Callens brengen pop en jazz bij elkaar en mixen ze uitvoerig. Verwacht je aan creatieve Nederlandstalige teksten, bizarre muzikale ideeën, catchy melodietjes en creepy sounds. Soms vrolijk luchtig, soms pijnlijk mooi, maar steeds met een onverwachts randje.

Zondag 26 juli, 20.30 uur, Bar Mirwaar: Laat je meeslepen in de melancholische droompop, met een vleugje folk en meerstemmige zang van Cozin.

Maandag 27 juli, 18.30 uur, café De Loge: Hij bracht net zijn eerste solorelease The Gay Tapes uit, zijn persoonlijke, creatieve ei dat hij nu graag met de wereld deelt! Divan van Divan & The House Of Quoi sluit deze Future Belge reeks af.

De Future Belge concerten zijn gratis, maar je betaalt €5  reservatiekost per ticket die je in de cafés kunt spenderen. Tickets kan je reserveren via de website van Future Belge.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More