Home Concerttip FESTIVALTIP: ROUGHER TOUGHER Gent, Chinastraat, Scratch+Snuff & ZoeZoeRecords (09/04/2023)

FESTIVALTIP: ROUGHER TOUGHER Gent, Chinastraat, Scratch+Snuff & ZoeZoeRecords (09/04/2023)

by Nel Mertens

Op 9 april vallen er normaal gezien paaseieren uit de lucht of huppelen er hazen rond die plots eieren leggen, maar in de tuin van Scratch+Snuff en ZoeZoeRecords – in dit geval in De Chinastraat in Gent – vallen er stevige deuntjes te rapen. Onder de noemer Rougher Tougher presenteren ze op de heilige feestdag hun festivalletje, dat met acht bands een ware hoogmis belooft te worden!

Een band met attitude en een flinke dosis ADHD? Kan alleen maar Barno Koevoet zijn! Live lijken ze op een bende robuuste kinderen op een suikerboost. Hun liedjes zijn dan weer vlijmscherp en inventief. Met hun vettige baslijnen, snijdende gitaren en pompende drums knallen ze er in zeven minuten een ep met vijf nummers door.

100% Gentse trash met local heroes: Matsmasher met Sis Sevens (Mind Rays) achter de micro, Pieter Desmyter (The Future Dead) op gitaar, Sylvester Vanborm (Wallace Vanborn) op drums, Christophe Adriaensens (Mind Rays) op bas en Joram De Bock (Teen Creeps) op gitaar!

Uit Roemenië komt hardcore punkband Cold Brats, die een ijzersterke livereputatie hebben.

Op tropische rivieren, psychedelische watervallen en oceanen van liefde zet Gros Coeur koers in zijn 5-sterren jacht. Zure melodieën, exotische grooves, walmende dansvloeren en gesmolten versterkers maken allemaal deel uit van de cruise.

Ook Antwerpse fuzzband rond Rafael Valles Hilario, Moar, komt helemaal hun eigenste ding doen, waarna de luide, snelle, zieke punkband Pussy Gillette het podium overneemt.

We Are The Asteroid is een driekoppige freakrockband uit Austin, sinds 2015 geboren uit ex-leden van Ed Hall, Pain Teens en Butthole Surfers. Ze hebben drie albums uitgebracht, waarvan de meest recente WATA Wonderful World (2020).

Niets beter dan kermispunk om de avond mee af te sluiten, het genre waarvan je niet wist dat je het nodig had. En wel van Ricky Bekstok, het kersverse alter ego van Mathias Grymonprez, drummer van het Brugse punkcombo Barno Koevoet & de Duijmschpijkers. Haal je innerlijke botsauto maar boven, het is tijd om te knallen!

Een ticket kost in voorverkoop slechts 18 euro en aan de kassa 24 euro.

Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More