Home ReviewsAlbum Reviews BART RYAN – Messenger

BART RYAN – Messenger

by Bart Verlent

De Amerikaanse singer-songwriter Bart Ryan werd geboren in Los Angeles en woont al een tijd in Nashville. Blijkbaar hadden die plaatsen geen invloed op zijn muzikale smaak want hij maakt een mengelmoes van alternatieve country, folk, rock en blues. Ryan is ondertussen al toe aan zijn zesde album. Messenger is het eerst album dat hij akoestisch heeft opgenomen. Elk nummer van deze plaat is een statement, over liefde, geloof, kwaadheid, hoop en soms wat van alles samen.

© Bart Ryan

De plaat opent met het groovy, bluesy One World waarin opvalt dat Barts stem soms dicht in de buurt komt van die van Elvis Costello. Street Corner Angel zou dan ook niet misstaan in de het oeuvre van Costello, gewoon omdat het een hele straffe song is.

Het doorleefde I Am A King heeft een klein country kantje maar is ook weer zo’n ijzersterke compositie. The Ballad Of The Lizard And The Frog is pure r&b van de bovenste plank die je van de eerste noot meesleept.

In Wanna Be vullen soul en roots elkaar lekker aan. Diezelfde vibe blijft hangen in het aanstekelijke The Healer en het meeslepende Stronger Still. Working On A Dream is een zalige rocker waar je onmogelijk op kan stilzitten waarna het er ingetogen aan toe gaat bij Who Do You Think You. Het album wordt in schoonheid afgesloten met soulvolle All Go Home.

Ryan is een voortreffelijk songschrijver en geweldige gitarist. Op deze plaat hoor je zijn talent op zijn puurst en dat maakt veel indruk.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More