Home Concerttip CONCERTTIP: Xtort, Llumen, Pesch (Into The Dark, De Klinker, Aarschot, 10/12/2022)

CONCERTTIP: Xtort, Llumen, Pesch (Into The Dark, De Klinker, Aarschot, 10/12/2022)

by Nel Mertens

Voor de beste postpunk- en newwave-events moet je bij Into The Dark zijn. Ook op 10 december voorzien ze een fijn donker programma in De Klinker in Aarschot, met drie bands en een duistere afterparty.

Bereid je voor op een stevige portie industrialwave van xTort, onze Nederlands/Duitse buur, die graag en regelmatig voet zet op Belgische podia.

Uit eigen land, neemt Pieter Coussement met zijn project Llumen het podium in. Zijn laatste nieuwe album Polygon Heart trof ons donker muzikale hart meteen en betekent voor hem een ‘herademing’, een herstart en eindelijk verder kunnen. Dat laat hij ook live horen.

Ze hebben fruitige dromen en niet over meloenen. Ze zingen over hun wensen. Hun wens om een dier te zijn, om Amerika te veroveren, om een hoger libido te hebben, maar vooral over hun wens dat de mensheid intellectueler en beter zou worden. Met Pesch laten Sam Claeys (Red Zebra, Der Klinke), Geert Chesko Vandekerkhof (Der Klinke, Story Off, The Bollock Brothers, Hidden In Treetops, Mindfix) en Peter Slabbynck (Red Zebra) hun EBM-kantje horen.

Nadien volgt er een bruisende EBM-, dark electroparty met dj Jane SX.

Facebook / Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More