Home ReviewsAlbum Reviews GIRLS IN SYNTHESIS – The Rest Is Distraction

GIRLS IN SYNTHESIS – The Rest Is Distraction

by Ann Cnockaert

De Britse experimentele postpunkgroep Girls In Synthesis komt binnenkort naar ons land om hun nieuwste plaat The Rest Is Distraction voor te stellen. De langspeler komt als vervolg op het opruiende debuut Now Here’s An Echo From Your Future uit 2020.

Girls In Synthesis zijn John Linger (bas / zang), Jim Cubitt (gitaar / toetsen) en Nicole Pinto (drums). Inspiratie voor de plaat vonden ze bij onder andere Siouxsie & The Banshees, Brainiac en Christ The Album van Crass.

Inhoudelijk is de plaat veel donkerder dan zijn voorganger. Ze verkent voornamelijk innerlijke en mentale strubbelingen, richt zich op de claustrofobie van emotionele angst en blijft dapper graven in voorheen onontgonnen onderwerpen. Zo is het nummer My Husband geschreven vanuit de invalshoek van iemand die leeft met een fysiek gewelddadige partner.
Cottage Industry, dat volgens de band het meest toegankelijke nummer is, gaat over hoe de familiedynamiek de kijk van kinderen vormt die opgroeien in een turbulent huishouden.

We krijgen een mix van gebroken gitaar, verpletterende drums en bas, intense zang en emotionele verhaallijnen. Daarnaast zijn ook gastbijdragen van frequente medewerkers funkcutter en Stanley Bad op respectievelijk blazers en viool, en op twee nummers ook Eleni Poulou (ex-The Fall) op keyboards.

Je kan Girls In Synthesis live aan het werk zien op:

09/11 – Trefpunt, Gent
10/11 – Magasin 4, Brussel
11/11- Water Moulin, Tournai

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More