Home Concerttip CONCERTTIP: SHE PAST AWAY + PARTIKUL + DISORIENTATIONS Vorselaar, De Dreef (4/6/2022)

CONCERTTIP: SHE PAST AWAY + PARTIKUL + DISORIENTATIONS Vorselaar, De Dreef (4/6/2022)

by Nel Mertens

De annulatie van het optreden van Twin Tribes als supportact van She Past Away op 4 juni in De Dreef in Vorselaar, veroorzaakte wat bezorgdheid bij de fans. Maar geen nood, organisator Into The Dark laat weten dat het optreden van She Past Away gewoon zoals gepland zal doorgaan en meer zelfs, ze zorgden voor 2 nieuwe supportacts die meer dan de moeite waard zijn.

Dat Twin Tribes niet naar Vorselaar komt, is geen losstaand feit. Wegens visumproblemen zag de band zich genoodzaakt om de hele tournee te cancelen. “Met grote droefheid moeten we mededelen dat al onze internationale shows tot nader order zijn afgelast. Helaas werd – hoewel we aan het begin van het jaar een visum hebben aangevraagd – de mogelijkheid om onze aanvraag te bespoedigen geweigerd en hebben we tot nu toe geen reactie ontvangen van de USCIS. Omdat het zo kort dag is, moesten we nadenken over de tijd, moeite en geld die het ons, de promotors, en natuurlijk jullie fans, zou kosten als we deze beslissing zouden blijven uitstellen zonder enige zekerheid over een goedkeuring voor ons werkvisum.
Weet dat we ons inzetten om op een meer consistente basis live te spelen voor onze internationale fanbase. We danken je voor je geduld en steun, terwijl we proberen door deze moeilijke situatie te geraken”, laten Luis en Joël van Twin Tribes weten.

In de plaats van Twin Tribes prijken ondertussen twee nieuwe namen op de affiche. Drie jaar geleden werd Partikul opgericht in Brussel, maar het ging snel voor het duo. In 2019 was er hun eerste ep Venus Virus, gevolgd door hun debuutalbum Related Memories (2021). Een duo, geïnspireerd door bands als Siouxie, Boy Harsher, the soft moon, Moon duo, Tuxedomoon, Nitzer Ebb en the Smiths, dat geniet van als stel samen creatief te zijn door muziek te maken en daar ook bijzonder goed in slaagt.

Daarnaast treedt ook de luide postpunkband uit Antwerpen Disorientations aan en dat is er één die je niet mag missen. Beukende drums van Tomas Serrien, razende gitaarlijnen, een beklijvende grafstem van Niels Elsermans en de bas van Lucas van Camp die het allemaal bijeen houdt. Hun debuutalbum Memory Lanes verschijnt binnenkort dus wellicht krijgen we daar al heel wat uit te horen.

Als hoofdact hebben de Turkse darkwavers She Past Away zich ook in België al live bewezen, wat hen ook hier een behoorlijke fanbase opleverde. Met hun kenmerkend gitaargeluid uit het postpunktijdperk, gecombineerd met minimalistische (voor ons nog steeds onbegrijpbare) poëzie komt vaak tot een uitbarsting van sentimentele angstsferen.

Dj Maxalto zorgt na de optredens voor gepaste deuntjes op de donkerstomende afterparty.

Nog geen ticket? Dat kan je er voor €37.10 (inclusief kosten) hier bestellen.

Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More