Home ReviewsAlbum Reviews TRISTAN ROMA – Primo Scenario

TRISTAN ROMA – Primo Scenario

by Ann Cnockaert

Half zanger, half Italiaan: Tristan Roma is een muzikant die in Parijs woont. Zijn bloed is Frans maar zijn hart is Italiaans. Tristan Roma’s liefde voor de Frans-Italiaanse cinema van de jaren ’60 en ’70 en de iconische muziek ervan vormen de inspiratiebron voor zijn eerste ep Primo Scenario.

© Tristan Roma

Primo Scenario is de opening van een film waarvan we ons het vervolg moeten voorstellen. Elk nummer legt de basis voor een sterk verhaal, en de rest is aan de luisteraar.

Toen de Europese grenzen nog fysiek bestonden, was de artistieke samenwerking tussen Frankrijk en Italië levendig. Helaas lijkt de vrije handel zich niet bezig te houden met artistieke schepping.

Nu de grenzen niet meer bestaan, lijken filmische en muzikale samenwerkingen tussen de twee landen bijna onbestaande. Met zijn project wil Tristan Roma daar verandering in brengen.

Centraal op de ep is de sound van de Wurlitzer elektrische piano. Hoewel Tristan Roma met hart en ziel aan deze ep gewerkt heeft en we sommige nummers best wel kunnen smaken, zijn we niet helemaal mee in het verhaal.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More