Home Singles JONATHAN JEREMIAH – Horsepower For The Streets (PIAS)

JONATHAN JEREMIAH – Horsepower For The Streets (PIAS)

by Bart Verlent

Op 9 september verschijnt het vijfde album van de Britse soul-folkzanger Jonathan Jeremiah. Horsepower For The Streets werd opgenomen in een kerk in Amsterdam met het 20-koppige strijkorkest van Amsterdam Sinfonietta.

In 2019 tourde de singer-songwriter door Nederland met dit orkest wat een match in heaven bleek te zijn. De Engelsman ging inspiratie halen bij folk en soul uit de jaren ’70 en combineert die stijlen in zijn songs.

Als voorproefje van het album krijgen we al het titelnummer uit de nieuwe plaat. Het is wederom een prachtig, innemend nummer. De warme soulvolle stem van Jonathan gecombineerd met de strijkers en de backings katapulteert ons naar het verleden, toen het nog evident was om met een strijkers en rijke arrangementen te werken, denk aan Burt Bacharach, Marvin Gaye, Lalo Schifrin, Terry Callier en Bill Withers.

Ondertussen is Jonathan Jeremiah bekend voor zijn warme nummers en deze nieuwe single past mooi bij zijn andere composities. Vernieuwend is het niet, maar who care’s… Deze Brit is super goed in wat hij doet en raakt altijd met zijn prachtige songs.

Op 18 september komt Jonathan Jeremiah het nieuwe album voorstellen in de Antwerpse Trix.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More