Home Concerttip CONCERTTIP: Jazz Op De Hei Sessie 4 (16/12/2023)

CONCERTTIP: Jazz Op De Hei Sessie 4 (16/12/2023)

by Björn Comhaire

Vorig jaar werd Jazz op de Hei opnieuw tot leven geblazen met verschillende concertsessies, telkens op buitengewone, geheime locaties in Kalmthout. Na de eerste festivaleditie worden de sessies terug van stal gehaald!

Op zaterdag 16 december is het tijd voor Jazz op de Hei Sessie 4. En dat wordt meteen een heel bijzondere, met twee straffe aanstormende bands. Het heerlijk speelse Bodem en het warm knisperende Umami Quartet.

Bodem is een nieuw trio opgericht door saxofoniste Adia Vanheerentals met Willem Malfliet (Woolvs) op gitaar en Anke Verslype (aki) op drums. Ze brengen een combinatie van de lyrische Scandinavische jazzsound en de bruisende energie van de Chicago scene. Met hun prachtige gloednieuwe album Kleine Mars speelden ze recent in AMOR, zusterpodium van De Roma.

Umami Quartet is een warmbloedige band opgericht in 2022 door gitarist Bert Coppens (o.a. Dans Dichter Dans) met Louis Kubben op drums, Seppe De Bleser op saxofoon en Anton Lambert op contrabas, allen recent afgestudeerd aan het Conservatorium van Antwerpen.

Het kwartet staat garant voor een tactiele en delicate interactie tussen de muzikanten wat resulteert in een uniek geluid, laverend tussen meeslepende melodieën en verrassende improvisatie. 

De ticketverkoop start op donderdag 16 november. Wees er op tijd bij, onze vorige sessies waren steeds snel volzet.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More