Home Singles LEFWERK – Mals (Pig Parade Records)

LEFWERK – Mals (Pig Parade Records)

by Bart Verlent

Het was alweer een tijdje geleden dat we nog iets nieuws te horen kregen van de broers Niels en Vinnie François. Samen vormen ze het hiphopduo Lefwerk maar ze maken ook deel uit van The Grassroots Movement en Gairy Humball. In 2019 debuteerde het duo met een naamloze ep waarop de heren heel diep gaan en tekstueel niet kiezen voor de traditionele hiphopthema’s. Het laatste wapenfeit van Niels en Vinnie was hun debuutplaat Blijf Klein waarmee ze het voorprogramma mochten verzorgen van Brihang in VierNulVier in Gent.

© Lefwerk

Volgend jaar verschijnt het tweede Lefwerk-album Stencil dat volgens de broers wat harder binnenkomt dan het debuut. Mals is de eerste smaakmaker van het album en die klinkt iets anders dan we gewoon zijn van de broers. Ook muzikaal gaan de twee een stapje verder en daarvoor hebben ze de hulp gekregen van gitarist Koen Bracke die het nummer een melodieuzer randje gaf. De tekst van Niels is zoals altijd heel sterk.

Lefwerk is geen ordinair hiphopduo, ze verleggen iedere keer hun grenzen en dat maakt hun sound en songs uniek. Laat die tweede langspeler maar snel komen!

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More