Home Concerttip CONCERTTIP: Albumrelease Subatomic Strangers (17/09/2022, Kortrijk, JC Tranzit)

CONCERTTIP: Albumrelease Subatomic Strangers (17/09/2022, Kortrijk, JC Tranzit)

by Nel Mertens

Subatomic Strangers laat hun nieuwe album niet zomaar op de wereld los, maar stuurt het meteen in een baan rond de aarde. En dat doen ze met een optreden op de dag dat het album verschijnt.

Geen hemellichaam, maar hun Special Satellite, lanceren Sharon Braye (zang, synths), Arne Stroobant (drums, zang), Nicholas Vermeersch (gitaar, synths, zang) en Jonas Vanelstlande (bas) op 17 september in JC Tranzit in Kortrijk. Acht nieuwe tracks, waarvan we singles Enough Of You, Troubled MindPretty Faces, Up Here Alone en de titelsong Special Satellite al te horen kregen als single.

Subatomic Strangers identificeerde zich als beginnende, zoekende band oorspronkelijk binnen het newwavegenre, maar de singles maakten duidelijk dat het Roeselaarse viertal nog volop experimenteerde met genres, stijl en een eigen muzikale identiteit. We kregen erg diverse tracks te horen, maar telkens wel nummers die ons één voor één triggerden en boeiden. “De titel Special Satellite is dan ook niet zomaar gekozen. Het album symboliseert een satelliet waarop het ontstaan en de vorming van de band is vastgelegd”, legt de band uit.

Het was slechts enkele dagen voor de eerste coronalockdown, dat de band de Template Studio introk om dit album op te nemen. Een heuse beproeving moet dat geweest zijn, om tot nu te moeten wachten om het aan een publiek voor te stellen!

Niet te missen dus. Maar ook de bands in het voorprogramma kunnen we wel smaken, want 𝗣𝗮𝗿𝘁𝗶𝗸𝘂𝗹 (BE) en 𝗟𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗕𝘆 𝗧𝗵𝗲 𝗦𝗲𝗮 (NL) spelen vooraf. Na de 3 optredens zorgt dj Danny Q voor een stomende afterparty.

Tickets kosten €15 in vvk en €20 aan de kassa.

Facebook / Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More