Home Concerttip Albumvoorstelling JuJu van Karen Willems / Terre Sol Four (Lokerse Jazzklub – 18/05/2024)

Albumvoorstelling JuJu van Karen Willems / Terre Sol Four (Lokerse Jazzklub – 18/05/2024)

by Kris Van den Bossche

Karen Willems die al achter de drums en percussie zat bij onder meer Mauro Pawlowski, Zita Swoon, Novastar en Jan Swerts, richt zich de laatste jaren steeds meer op haar solo-werk. Daarin heeft ze alle ruimte voor het experiment met percussie, field recordings, elektronica,… en voor de eigen composities. Onder meer met het dubbel album Gerichte (2022) liet ze horen tot wat ze allemaal in staat is, geluidsexperiment op deel één en op deel twee musiceerde ze als Terre Sol Four kwartet met de saxen van Marc De Maeseneer, Vincent Brijs en John Snauwaert. Het bracht hen onder meer bij Ha Concerts en in De Casino.

© Björn Comhaire

Op 17 mei komt het nieuwe album van Karen Willems, JuJu uit bij W.E.R.F. Records en dit stelt ze in primeur voor in de Lokerse Jazzclub op 18 mei.

JuJu kan gezien worden als een vervolg op het tweede deel van Grichte. We kunnen dus avontuurlijke ritmes en saxen verwachten, aangevuld op o.a. gitaar door Naomi Sijmons (o.a. Reena Riot). De al gereleasete singles Fuzzy Willems en Come Vai laten alvast het beste verhopen. Deze zomer staat Karen Willems/Terre Sol Four ook op het podium van Gent Jazz.

18/05 – Albumvoorstelling JuJu, Lokerse Jazzklub

Instagram | Facebook | website

YouTube – Karen Willems – Terre Sol FourFuzzy Williams
Spotify – Karen WillemsCome Vai

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More