Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Strakke beats, uptempo riffs, een tweestemmig arrangement met een harmonieuze sound en swingende garagerock. Dat kan je allemaal vinden in onze Luminous Belge van deze week. Artiesten van dienst zijn Maarten VX, Bullets., Scaffoldingg, Kingsblu en Meltheads.

Maarten VX maakt nauwkeurig gecomponeerde, deep-listening elektronische muziek. De Gentse producer combineert strakke drums en emotioneel geladen melodie, waarbij hij streeft naar een balans tussen dansbaarheid en muzikale gelaagdheid.

Het nummer New Life bestaat uit een hypnotiserende synth-compositie onderbouwd met strakke beats. In afwachting van de opening van de clubs, zorgt Maarten VX met New Life dat we alvast in de juiste stemming komen.

Bullets. is het alter ego van de Antwerpse artiest Dries De Vos. Bullets. maakt sinds 2019 een eigenzinnige mix van indie- en emorap. Recent lanceerde hij zijn nieuwe single Bloodstains.

Bloodstains is een prachtig melancholisch nummer dat door de uptempo riffs toch iets verheffends heeft en kracht uitstraalt. Door de mix van de verschillende stijlen, die overigens perfect in balans zijn, en de overgang naar het energieke refrein nodigt het nummer uit om je volledig te laten gaan.

Scaffoldingg dat zijn de zusjes Fran en Jutta Winters uit Wilsele. Ze zingen en spelen al heel hun jeugd samen en legden zich in eerste instantie toe op covers. In juni kregen we een de vrolijke debuutsingle Roadtripping en nu is het tijd voor het nieuwste nummer Tell Me.

Hoewel Fran en Jutta erg jong klinken, brengen de zusjes een origineel tweestemmig arrangement met een harmonieuze unieke sound. Tell Me is een song over nieuwe dromen en avonturen die eindelijk weer kunnen. Tijd om uit je kot te komen en een mooie toekomst tegemoet te gaan!

De zusjes Winters brengen in Tell Me een ontwapenende samenzang die je niet onberoerd kan laten.

De lockdown zorgde voor heel wat creativiteit die nu stilletjes aan naar buiten sijpelt. In november 2020 schreef de Antwerpse singer-songwriter Raf Verhavert alias Kingsblu de prachtige song Prince Rupert’s Drop.

De synths samen met de vocale transformers in Prince Rupert’s Drop zorgen voor een zekere spanning in de muziek, waardoor het nummer krachtig maar toch fragiel klinkt.

Het nummer is geschreven vanuit het perspectief van een jongere die zich sterk probeert te houden tijdens omstandigheden waarin sociaal contact verboden is.

Vier Antwerpse garagerockers maken het al enkele jaren bont in de Antwerpse underground. Met hun eerste single Disco Of L’amore (2019) lieten ze de met alcohol ingesmeerde podia en bijhorende dansvloeren vol lopen met enige punkattitude en vooral veel fun.

Hun nieuwe single Trash Can laat horen dat Sietse Willems (vocals,gitaar), Yunas De Proost (vocals, gitaar), Tim Pensaert (bas) en Thibault Rottiers (drums) nog steeds jonge wildebeesten zijn. Met strakke riffs en lekker wilde drums, laten ze een easy listening en swingende garagerocktrack los. Met de nodige gekheid in kreetjes en een enorm vette gitaarsolo stop deze song abrupt, voor je goed beseft dat je op deze blend van punk, blues en rock-’n-roll geen seconde stil kon blijven zitten.

Veel luistergenot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More