Home Belgisch KYOKO – Wildest Rain (Addictive Noise Records)

KYOKO – Wildest Rain (Addictive Noise Records)

by Didier Becu

Kyoko Baertsoen is de ex-zangeres van Hooverphonic en Lunascape. Zeker de laatste jaren zullen velen haar kennen van haar samenwerkingen met acts als Psy’aviah, Buscemi en Conjure One, waarmee ze ook nog eens mee de wereld rond trekt. Desondanks dit alles, zat deze dame niet stil en komt ze in 2017 met haar eerste soloalbum op de proppen, waarvan Wildest Rain een zeer smakelijk voorproefje is.

Het aan te komen solo-album is geschreven in samenwerking met songwriter/producer Jan de Block. En als je deze single hoort, is dit echt een match made in heaven.

Wildest Rain heeft vele lagen, solide beats en een pompend baslijntje, Adrien Utley-achtige gitaarlicks en een subtiele feedbackloop waardoor dit nummer een genre uitademt wat door de grondleggers ervan veracht wordt, toch zal ik het noemen: trip-hop, en dan in de beste zin van het woord.

Muzikaal zit het echt tip top in elkaar, en met de prachtige vocalen van Kyoko erbij, streeft dit naar muzikale perfectie waardoor de song niet gaat vervelen, ook niet na een paar luisterbeurten. Wildest Rain is ook nog eens een single die met zijn speeltijd van 3 minuten en twaalf seconden het echt perfect zou kunnen doen op de radio, ik hoop dan ook dat deze song snel wordt opgepikt wordt door heel wat dj’s.

Wildest Rain is een zeer intense single met een ruig kantje waar je echt kippenvel van zal krijgen. Het smaakt naar meer, zeer benieuwd dus wat 2017 ons gaat brengen met Kyokos solo-album.

MARC HUPKENS

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More