Home ReviewsAlbum Reviews LAELE – All This Time I’ve Spent Doubting

LAELE – All This Time I’ve Spent Doubting

by Bart Verlent

Sinds 2019 maakt Ella Vermeir onder de naam Laele wondermooie, breekbare nummers met Mirek Coutigny op keyboards. Ondertussen kreeg het duo versterking van Helena Faes op cello waardoor Vermeirs pakkend mooie stem samen met de minimale elekronische lijnen en de warme cello-klanken een prachtig mooi geheel vormen.

© Francis Vanhee

We hebben er even op moeten wachten maar eindelijk heeft Laele nu haar debuutep uitgebracht.

Vorig jaar rond deze tijd kregen we al een intens voorproefje van de ep met de single Come Find Me waar we erg van onder de indruk waren. Een bloedmooi pareltje.

Mondjesmaat kregen we ook nog Wonderful, I Am Here en All This Time als singles voorgeschoteld. Telkens weer wist Laele ons vast te pakken met dat fragiele stemgeluid en het meeslepend mooie groepsgeluid. In de tussentijd maakte ze nog een cover van Habibi van Tamino (helaas niet op deze ep terug te vinden) voor De Week Van De Belgische Muziek. Ze zette het nummer volledig naar haar hand en klonk nog intenser dan het origineel.

Zo staat er op deze ep nog maar één song die we nog niet te horen: de afsluiter met de toepasselijke titel Outro. Outro is een pakkende ode aan alle mensen die haar omringen. Het nummer gaat dan ook heel diep, al doet ze het ‘gewoon’ met enkele piano-klanken en de intense stem van Ella.

Al staan op deze ep thema’s als faalangst, geliefd willen zijn, pleasen en onzekerheid centraal, toch kunnen we niet begrijpen waarom Vermeir zich zo onzeker voelt. Ze maakt prachtige pareltjes van nummer, ze zingt loepzuiver en ze brengt met Laele een geheel eigen en pakkend geluid. Ze mag meer dan trots zijn op deze ep en op zichzelf.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More