Home ReviewsAlbum Reviews POLIÇA – Madness

POLIÇA – Madness

by R. Medea

De band ontstond in 2011 en werkte sindsdien onder meer samen met Justin Vernon van Bon Iver die nogal hoog met Poliça oploopt. De nieuwste plaat Madness sluit nauw aan bij When We Stay Alive uit 2020 telt 7 nummers en bevat zo nauwelijks een halfuurtje muziek.

Zangeres Channy Leaneagh beschikt over een meer dan behoorlijke stem en dat wordt meteen duidelijk in opener Alive. Ondersteunt door een strakke beat, lekkere hihat strokes, een dominante baspartij en dreigende synthesizerklanken is dit een sterk nummer.

Violence begint rustig kwetsbaar, kent een mooie opbouw om dan heel abrupt af te breken waarna je meteen om de oren geslagen wordt met het mooie Away. Echt ingetogen is het daaropvolgende Madness met een melancholisch klinkende viool die het voortouw neemt op de stem van Leaneagh.

Het tempo gaat weer wat omhoog in Blood dat ondersteund wordt door een heerlijke baslijn en alweer een erg strak ritme. De weidse synths maken het nummer helemaal af.

Fountains sleurt ons dan weer de duisternis in met sobere lage pianotoetsen en ambient klanken die zich rond de stem van Channy nestelen.

De fijne plaat sluit af met uitsmijter Sweet Memz waarin ze zowaar de dub toer op gaan. Synthpop met diepgang!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More