Home Singles ZIMMERMAN – Other Plans (PIAS)

ZIMMERMAN – Other Plans (PIAS)

by Bart Verlent

Na het vorig jaar verschenen meesterwerk Wish You Were Here is Simon Casier alias Zimmerman klaar voor een volledig nieuw hoofdstuk. Op 14 februari lost deze romantische ziel het album Lover Songs, een plaat vol liefdesliedjes waarin Casier het evenwicht probeert te bewaren tussen ‘cheesy’ sentiment en oprechte schoonheid. Ook al heeft hij naar eigen zeggen de lijn een paar keer overschreden. Het is de muziek die Simon op dit moment wil maken omdat het voor hem emotioneel ook klopt.

© Zimmerman

Other Plans is het derde liefdesvoorproefje van de nieuwe plaat en begint verrassend met tropische steeldrums. Enkel in het refrein komt dit tropische instrument nog eens piepen, de strofes klinken vrij sensueel en groovy. Hier en daar klinkt het nummer wat kitscherig maar Zimmerman komt er heel goed mee weg.

Het is tof dat Casier met Zimmerman eens iets volledig anders doet dan met Balthazar. De muziek klinkt fris, fruitig en enorm aanstekelijk, of het al dan niet kitsch is, maakt uiteindelijk weinig uit.

Zimmerman stelt zijn love songs voor op:

13/03 – Ancienne Belgique, Brussel
21/03 – Wilde Westen, Kortrijk
03/04 – Cactus Club, Brugge
04/04 – De Casino, Sint-Niklaas

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More