Home Singles ZIMMERMAN – How Much I Love You (PIAS)

ZIMMERMAN – How Much I Love You (PIAS)

by Jos Buersens

Zimmerman is het alter ego van Simon Casier, je ongetwijfeld welbekend als bassist van de band Balthazar. Afgelopen juni bracht de muzikant met Wish You Were Here nog een prachtig eerbetoon aan zijn overleden broer. Met How Much I Love You laat Casier ons nu alweer een glimp van zijn nieuwe album Love Songs horen, waarbij hij zijn muzikale pijlen richt op partner Noémie Wolfs.

Wanneer we het nummer voor het eerst horen, moeten we al vrij snel aan John Lennon denken en meer specifiek aan de sfeer van het nummer Jealous Guy. Het nummer wordt gekenmerkt door een gezapige warmte en gezien de thematiek van het album is de romantische insteek zowel tekstueel als instrumentaal overduidelijk. Casier bezingt op How Much I Love You de liefde en hoewel die bijzonder groot lijkt, laat hij zijn nummer vooral uitblinken in terughoudendheid. Geen extreme uitspattingen, geen geschreeuw maar vooral sereniteit overheerst deze prachtige track.

Wij waren vanaf de eerste luisterbeurt fan van het nummer en we hopen dat velen ons voorbeeld zullen volgen.  

De release van Love Songs staat gepland op 14 februari van volgend jaar. In de tussentijd hebben we je hieronder alvast voorzien van de nodige links om Zimmerman op de voet te volgen en je van de terechte aanschaf van tickets of releases te verzekeren.

ZIMMERMAN: FACEBOOK WEBSITE  

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More