Home Singles ZiELErUsT – Dave / Go Baby Go (Dust Records)

ZiELErUsT – Dave / Go Baby Go (Dust Records)

by Nel Mertens

Twee veertigplus soulmates en muziekverslaafden vonden een bepaalde rust, maar evengoed bruisende energie in hun muzikaal project ZiELErUsT.

Met het nummer Dave kijken ze het monster dat schuilt in alcohol(ge)(mis?)bruik in de ogen. Een rustig deinende track met fijn elektronische elementen als getinkel, twinkelend tussen de ruis op de achtergrond, knappe gitaarlijnen en strijkerselementen. De samenzang van de twee heren is mooi complementair, waarbij de discrepantie tussen de zuiver hoge stem met de rauwe intensiteit knap samen klinkt.

“My name is Dave and I’m a drinker
I walk through the fields
Run away from whatever
Run away is my disease
From the couch to the refrigerator, until I am free.”


Go Baby Go draagt een donkerder elektronische sound mee. Terwijl de ritmes pittig voortstuwen, draagt ook dit nummer een intiem, rustig sfeertje mee.

Hoewel de ZiELErUsT in beide tracks die geworteld zit, dragen ze ook een bruisende energie mee. Ze vinden zichzelf niet zo hip, vertellen Tom Leën en Filip Van Canegem. Maar wij wandelen maar al te graag met hun sound de lente in en kijken reikhalzend uit naar hun aankomende album.

(Her)lees hier ook onze review over hun eerste single She Knows.

Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More