Home Singles YANN TIERSEN – Ker Al Loch

YANN TIERSEN – Ker Al Loch

by Bert Geurts

Dat de Franse muzikant-componist Yann Tiersen een boegbeeld is van de hedendaagse modern-klassieke muziek weten we vooral sinds de meesterlijke soundtrack van de film Amélie. Desondanks blijft hij op een eigenzinnige manier onder de radar en weet als geen ander boeiende samenwerkingen te smeden.

Zo ook in de videoclip van de eerste single Ker Al Loch van het opkomende album Kerber waarop hij samenwerkte met leden van Mogwai en Forrest Swords.

Het serene doch wonderlijke pianospel begeleidt in de clip een abstracte zwerm vogels of een school vissen, die op zoek zijn naar hun individuele thuisbasis. De dreigende, pulserende climax die erop volgt, wijst op de gevaren en uitdagingen om dit doel te bereiken. 

De grafisch beelden lijken ook het samenspel weer te geven van onze diepste, menselijke vezels in elk aspect van de natuurlijke evolutie. Uiteindelijk komt alles weer tot rust en zien we hoe alle elementen in het leven op hun eigen, verschillende manier terug samenkomen tot een uniek geheel.

Dit avontuurlijk nummer maakt ons alleen maar nieuwsgieriger naar het in augustus te verschijnen album Kerber.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More