Home Singles ZIBÉLL – First Ascent

ZIBÉLL – First Ascent

by Ann Cnockaert

Zibéll is het alter ego van Zvonimir Zvonar. Zvonimir is oorspronkelijk afkomstig uit Kroatië waar hij twee albums uitbracht met zijn band S-kapada. Zeven jaar geleden ruilde hij Kroatië in voor Brussel. Hij is opnieuw gestart met producen van muziek en deelt met First Ascent een voorproefje uit het aankomende album.

First Ascent verwijst naar een term uit het alpinisme, en staat voor het moment wanneer je voor het eerst succesvol de top van een berg bereikt. Inspiratie voor First Ascent haalde Zvonimir bij zijn vriendin, die ondanks haar hoogtevrees toch vastberaden is om bergen te beklimmen en actief te gaan rotsklimmen.
In het nummer schuilt ook een diepere filosofische betekenis namelijk de vastberadenheid en het vermogen van de mens om te groeien, het onbereikbare te bereiken ondanks de vele obstakels.

First Ascent heeft een relaxe vibe met elementen van triphop en jazz. Het nummer is een eerste introductie van de aankomende plaat die een eclectische mix van triphop, moderne jazz, reggae en wereldmuziek belooft. Het album zal nummers bevatten in het Frans, Italiaans, Kroatisch, Engels en Swahili en is het best te omschrijven als een reis rond de wereld.


FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More