Home Belgisch ZELDEN – When I Say So (Eigen Beheer)

ZELDEN – When I Say So (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Cas Vandecruys is naast muziekleerkracht ook singer-songwriter. In 2014 kreeg hij zelf de smaak te pakken om op het podium te staan met zijn eigen muziek nadat hij had deelgenomen aan het VTM programma The Voice. Vanaf heel jonge leeftijd schreef Cas muziek en had hij meerdere projecten. Met Zelden wil hij op basis van de opgedane ervaring een soloplaat uitbrengen, want hij heeft veel muziek klaarliggen.

(c) Zelden

Net zoals zijn debuutsingle This Is The End schreef Cas ook dit nummer in een moeilijke periode. De vorige single werd geschreven tijdens het begin van de lockdown maar deze song dateert van een jaartje geleden en vormde toen voor de singer-songwriter in die periode een houvast aan betere tijden.

When I Say So begint als een typisch doorleefde singer-songwriter song maar bouwt rustig op naar een climax. Laag per laag kleuren de arrangementen het nummer in tot we op het eind een indrukwekkend canvas hebben. Zo rustig het nummer, zo ingetogen eindigt het ook.

De indrukwekkende, diepe stem van Cas maakt, net zoals op zijn debuut, het meeste indruk. Het nummer op zich is zeker niet slecht maar die sterke krachtige stem roept het meest om aandacht. Als er nog meer bombastische elementen in deze song zouden zitten, dan zou de stem van Vandecruys op dezelfde golflengte zitten als zijn muziek (denk aan Nick Cave en Other Lives).

Met When I Say So heeft Zelden opnieuw een sterke schijf afgeleverd. Cas weet hoe hij boeiende songs moet schrijven en hij heeft die unieke stem. We zijn zeker dat we nog veel van deze talentvolle kerel gaan horen.

FACEBOOK/INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More