Home Singles BOSHAARD – Gavers Pt1 & Pt2

BOSHAARD – Gavers Pt1 & Pt2

by Nel Mertens

Dominique Vantomme en Toon Bosschaert zijn klaar om zich nu ook met hun project Boshaard ‘officieel’ te begeven in het dichte woud dat de Belgische muziekscene heet. Het duo deelt zijn eerste single, hoewel ze met Boshaard ook al wel eens een podium durfden inpalmen. Maar het is allesbehalve een debuut op muzikaal vlak voor de heren.

© Boshaard

Als dj, producer, sessiemuzikant, docent dj en producer aan het Kortrijkse Conservatorium, heeft hij al heel wat op zijn palmares staan. Van klassieke piano over snoeiharde techno en 90’s metal trash tot Blue Note Jazz en dance: het is hem niet vreemd. Op zijn zestiende scoorde hij met zijn eerste band Fu-Rame een hit op Studio Brussel, waar na hij met Lt.Sprudel en Waar Is Ken? tot in Amerika toerde.

Ook Vantomme geeft les aan datzelfde Conservatorium, speelt piano, synths en gitaar, staat op het podium met Laïs, An Pierlé en Axelle Red, maar is in hart en nieren de jazzman van de twee. Dat uit hij in verschillende gedaantes, zoals het klassieke Mahieu-Vantomme Quartet (W.E.R.F.-label), de experimentele fusionband ROOT en zijn recente project Vegir (New Yorks label MoonJune Records) met de legendarische bassist Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel, Stick Men,…).

De track Gavers Pt1 & Pt2 is dus het eerste Boshaard-nummer. Je kan er auditief inderdaad ook twee delen in onderscheiden, waarbij het eerste deel ons in een neoklassiek zuiver pianospel meeneemt. Zacht en met enige voorzichtige frivole lichtheid een raak werk, dat enkele minuten later in tempo en intensiteit toeneemt. Wanneer daar grimmige elektronica aan toegevoegd wordt, krijg je een al even raak werk. Maar het is pas naar het einde toe dat we volledig in het nummer meegezogen worden in de trip waarin piano en eigenzinnig sobere electro mekaar versterken onder de opkomende beats.

Gavers Pt1 & Pt2 laat ons al even genieten van het geluid van Boshaard. Als je meer wilt, dan kijk je wellicht uit naar 26/2/2021, want dan verschijnt hun eerste album.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More