Home Singles ZAP MAMA – Pazàpa (Kesia Editions/Alta Fonte)

ZAP MAMA – Pazàpa (Kesia Editions/Alta Fonte)

by Bart Verlent

Op 14 oktober verschijnt het negende Zap Mama album Odyssée. Frontvrouw Marie Daulne heeft de line-up en het groepsgeluid door de jaren verschillende keren veranderd waardoor zij eigenlijk nog de enige vaste waarde is in de groep. De teksten op de nieuwe plaat kwamen tot stand in samenwerking met andere haar broer Jean-Louis Daulne en Salvatore Adamo. Het album weerspiegelt, volgens Daulne, de avonturen in het labyrint van een leven waarin men voortdurend het juiste pad moet zoeken.

© Zap Mama

Pazàpa is de vierde single uit het te verschijnen album. Het is een opzwepend nummer dat Marie graag linkt aan de specerij gember, de krachtige wortel die de natuur ons als energiek middel aanbiedt. Het is dan ook een heel energieke song met Afrikaanse invloeden en een lekkere funky groove. Zoals altijd bij Zap Mama wordt er gespeeld met verschillende stemmen die het nummer iets extra geven.

Daulne wordt deze maand 58 jaar maar dat is er zeker niet aan te horen. Ze klinkt nog steeds even gedreven en vurig als toen ze met Zap Mama begon.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More