Home Singles ZANDMAN – De Jongen Droomt Een Vrouw

ZANDMAN – De Jongen Droomt Een Vrouw

by Jeroen De Weder

Zandman strooit met het nummer De Jongen Droomt Een Vrouw de luisteraar een muzikaal verhaal in de oren over een jongen van 13 op zoek naar genot.

Het zorgvuldig opgebouwd nummer heeft een beklijvende, duistere en intense sound waarbij invloeden van de donkere jaren 80 muziek duidelijk aanwezig zijn. Het doet ons sterk denken aan het magistrale Atmosphere van Joy Division, zowel qua sound als sfeer. De lijzige, rauwe, mannelijke zangstem schetst een bitterzoet verhaal van een adolescente jongen op verkenning naar zijn gevoelens, op zoek naar de liefde van een vrouw. De vrouwelijke zangstem die invalt, lijkt een zachte sprei te leggen over de puber in kwestie, waarop het verhaal zich verplaatst naar de droomwereld. De zoektocht wordt verder gezet in de jongen zijn natte dromen waarbij het gevonden genot de liefde onnodig maakt.

Net als de tekst legt de muziek geen eenduidige sfeer op aan de luisteraar. Het nummer lijkt zowat te worstelen met zichzelf en geeft perfect de verwarrende en hongerige belevingswereld van de onrustige puber weer.
Nederlandstalige, minimalistische Weltschmerz-muziek op zijn best.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More