Home Singles YÚRT – Cool

YÚRT – Cool

by Björn Comhaire

Wat hebben we deze band gemist!

Yúrt is het geesteskind van toetsenist en podcast wizard Brecht Plasschaert. Je ziet hem soms rondhangen in de studio met zanger Thomas Oosterlinck die aandachtige lezers nog wel kennen van zijn band Amongster.

De muziek van Yúrt drijft in 2023 net als vanouds in een sausje van elektronica aangevuurd door tegentijdse ritmes. Dat is niet anders in Cool, de nieuwe single waarvoor Plasschaert beroep deed op Gentse stadgenote Eefje De Visser die ook niet vies is van wat elektronisch toetsenwerk.

Gezongen in het Nederlands al verstaan we, zoals dat wel eens gaat bij Eefje De Visser, nauwelijks wat er gezegd wordt. Veel verder dan de vaststelling dat er iemand staat te wachten op Cool zijn we niet geraakt. Maar dat maakt ook allemaal niet zoveel uit. De muziek van Yúrt brengt warmte in tijden waarin de wereld een steeds koudere plek lijkt te worden. Laat dat album nu maar komen, we hebben er lang genoeg op moeten wachten!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More